02
september
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nederlands debuut Audi A7 Sportback op Concours Het Loo

Voor het grote publiek is het Concours d’élégance Paleis het Loo, dat aanstaande weekeinde plaatsvindt, de eerste mogelijkheid om de Audi A7 Sportback live te bewonderen. De Audi A7 Sportback valt op door zijn elegante vormgeving en vooral door het feit dat hij de goede eigenschappen van een sportieve coupé, een comfortabele limousine en een praktische Avant weet te combineren. De Audi A7 Sportback is praktisch en stijlvol, maar ook nog eens buitengewoon efficiënt. De auto is grotendeels van aluminium gemaakt en dat brengt een belangrijke gewichtsbesparing met zich mee. Mede daardoor hebben alle Audi A7 Sportback-modellen die bij de marktintroductie in november beschikbaar zijn een groen B-label.

De Audi A7 Sportback 3.0 TDI quattro in Pro Line plus-uitvoering, die tijdens het Concours d’élégance Paleis het Loo wordt tentoongesteld, is uitgevoerd in de kleur IJszilver metallic en voorzien van een lederen (Valcona) interieur met afwerkingaccenten van geborsteld aluminium.


De Audi R8: nu en in de toekomst

Op het nationale concours wordt onder de noemer ‘Klassiekers van de Toekomst’ ook een interessante thema-expositie gehouden. Binnen deze expositie is plaats voor auto’s waarvan het ‘klassiekerpotentieel’ bijzonder hoog wordt ingeschat. Eén van de auto’s uit dit selecte gezelschap is de Audi R8 die in 5.2 FSI quattro-uitvoering wordt getoond. De spectaculaire sportwagen met de 386 kW/525 pk sterke V10-motor is uitgevoerd in de kleur Ibiswit en voorzien van ‘sideblades’ in Carbon Sigma. Daarmee is de Audi R8 V10 vandaag al een ongekende  publiekstrekker.