Leusden,
26
mei
2016
|
11:20
Europe/Amsterdam

Met de wind in de rug naar Rio

De Duitse zeiler Philipp Buhl heeft in de voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro getraind in de windtunnel van Audi. Na een enerverende dag was de medaillekandidaat in de Laserklasse vol lof.

“Het is geweldig dat Audi de mogelijkheid biedt om de windtunnel te gebruiken”, zegt Buhl. “Daarmee toont het merk zijn volledige toewijding en geeft het perfect invulling aan onze samenwerking.” Audi steunt sinds 2010 namelijk het Audi Sailing Team Germany. Met een bronzen medaille bij het wereldkampioenschap van 2013 en een zilveren medaille twee jaar later mikt Buhl in Rio op de hoogste tree van het podium.

Daar kan de windtunneltest flink bij helpen. Samen met zijn trainer onderzocht Buhl het effect van verschillende zeil- en mastinstellingen in wisselende windomstandigheden, wat bij een training op het water niet zo goed meetbaar is. “We hebben op veel detailgebieden belangrijke inzichten opgedaan”, zegt Buhl hierover. “Nu zijn we ervan overtuigd dat we ons potentieel helemaal kunnen benutten om ons doel van dit jaar te halen.”