Leusden,
01
december
2015
|
14:49
Europe/Amsterdam

Medisch verantwoord: Audi pakt de handschoen op

De productiedivisie van Audi verbetert constant de ergonomie, veiligheid en gezondheidssituatie in zijn fabrieken. Momenteel testen werknemers in de Audi-fabrieken in Ingolstadt, Neckarsulm, Brussel en Gyor nieuwe orthopedische handschoenen, die de druk bij het werk aan de productielijn met zeker 50 procent verminderen.

Bij de assemblage van portieren brengt een werknemer zo’n driehonderd rubberlijsten per dag aan. Dat zorgt voor toenemende druk op de pols en de hand. Om die te verlagen, heeft Audi een gewrichts-vriendelijk hulpmiddel ontwikkeld, samen met orthopedisch specialist Spörer uit Ingolstadt. Met deze handschoen ondervindt de hand minder spanning, terwijl de tastzin en beweeglijkheid optimaal blijven.

“Hiermee laten we opnieuw zien dat ergonomische werkplekken topprioriteit hebben bij Audi”, zegt prof. dr. Hubert Waltl, bestuurslid productie van Audi. “Dit helpt om onze werknemers gezond en effectief te houden en het verhoogt het welzijn op de werkvloer.”

Duizend productiemedewerkers werken mee aan de test en eind dit jaar kunnen al hun collega’s over de orthopedische handschoen beschikken. Dan zal de speciale handschoen namelijk in serieproductie gaan.