30
juli
2007
|
00:00
Europe/Amsterdam

Mattias Ekström vergroot voorsprong in tussenstand kampioenschap

Timo Scheider was met zijn Audi A4 DTM de dominerende man tijdens de eerste twee dagen van het evenement. In de beide tests op vrijdag, in de vrije training op zaterdagochtend en in de kwalificatie was hij telkens het snelst. Dankzij zijn snelste rondetijd in de kwalificatie mocht hij de race vanaf de pole-position vertrekken. Die kwalificatie werd opnieuw een duidelijke Audi-aangelegenheid: evenals twee weken eerder op het circuit van Mugello in Italië werden ook op Zandvoort de eerste vijf plaatsen in de uitslag bezet door Audi-rijders. Achter de snelste man Scheider eindigden zijn Audi-merkgenoten Mattias Ekström, Martin Tomczyk, Alexandre Prémat en Tom Kristensen, die vorig jaar de race op Zandvoort won.

Problemen bij pitstop kosten Ekström overwinning, race beslist op laatste meters
Mattias Ekström pakte in de wedstrijd dankzij een uitstekende start de leiding, maar zag alle hoop op een mogelijke overwinning in rook opgaan nadat hij tijdens zijn eerste verplichte pitstop veel tijd verloor omdat er een wielmoer klemde. Na die tijd was het Tomczyk die aan de leiding reed, maar die had last van een slechter wordende wegligging, waardoor hij een tijdlang de Fransman Prémat voor zich moest dulden. De beslissing in de race viel op de laatste meters, toen Prémat in het zicht van de finishvlag Tomczyk voorliet. “Martin heeft de punten in het kampioenschap harder nodig dan ik, want ik speel in de titelstrijd toch geen rol meer”, aldus Prémat. Tomczyk ging zo als winnaar over de streep en bedankte zijn Franse merkgenoot: “Dat was perfect teamwork.” Voor Prémat was de tweede plaats niet alleen zijn beste DTM-resultaat tot nu toe, hij was ook de best geklasseerde rijder met een Audi A4 DTM van vorig jaar.

Mattias Ekström na fraaie inhaalrace nog derde
De laatste plaats op het podium ging naar Mattias Ekström, die na zijn eerder genoemde problemen in de wedstrijd een fraaie inhaalrace reed, waarin hij onder meer tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Mika Häkkinen en diens Canadese merkgenoot Bruno Spengler wist in te halen. In de slotfase lieten Audi-rijders Christian Abt en Timo Scheider Ekström nog voorbij, zodat de Zweed als derde eindigde en zodoende zijn voorsprong in het kampioenschap kon vergroten tot acht punten. Scheider werd vierde, Abt werd als zesde geklasseerd.