00:00
Europe/Amsterdam

Mattias Ekström leider in tussenstand na zes van de tien races

Mattias Ekström scoort constant
Mattias Ekström, die eind april de openingsrace van de DTM op het circuit van Hockenheim op zijn naam schreef, scoorde in de afgelopen races constant podiumplaatsen: op Brands Hatch en de Norisring werd hij derde, in het Italiaanse Mugello eindigde hij eerder deze maand als tweede. “Het zou mooi zijn als ik die lijn op Zandvoort kan doorzetten. Het liefst wil ik natuurlijk nog een plaats hoger op het podium”, zegt Ekström. De Zweed heeft in het kampioenschap een voorsprong van 6,5 punten op zijn naaste rivaal, de Duitse titelverdediger Bernd Schneider.

Martin Tomczyk wil weer op podium
Ekströms teamgenoot Martin Tomczyk, die dit seizoen al twee tweede plaatsen behaalde maar de afgelopen twee races niet wist te scoren, wil op Zandvoort weer eens in de punten rijden. “Ik heb op Zandvoort al twee keer op het podium gestaan, dat wil ik dit jaar weer”, aldus de Beierse coureur. De andere twee 2007 Audi’s A4 DTM worden bestuurd door de winnaar van vorig jaar, de Deen Tom Kristensen, tevens zevenvoudig winnaar van de 24 Uur van Le Mans, en de Duitser Timo Scheider, die eerder deze week al in Amsterdam aanwezig was bij de officiële persconferentie ter aankondiging van het DTM-evenement. “Ik heb op Zandvoort ooit mijn eerste pole-position in de DTM behaald en verheug me erg op de komende race”, zegt Scheider.

Goede kansen voor rijders met auto’s van vorige jaargangen
Door een aanpassing in het reglement hebben ook de rijders met auto’s van vorig jaar of van twee jaar geleden dit seizoen meer kans om geregeld punten te scoren. Dat geldt voor de beide coureurs van het Audi Sport Team Rosberg, Mike Rockenfeller en Lucas Luhr, die dit jaar beide hun DTM-debuut maken, en voor Alexandre Prémat en Christian Abt, die uitkomen voor het Audi Sport Team Phoenix. Beide hebben goede herinneringen aan Zandvoort: Prémat won er in 2004 de belangrijke Masters of Formula 3-race en Abt behaalde in 2001 op Zandvoort zijn eerste pole-position in de DTM en streed toen tot in de laatste ronde om de overwinning. De beide Audi’s A4 DTM uit 2005 van het Audi-klantenteam Futurecom TME worden op Zandvoort bestuurd door de Duitser Markus Winkelhock, die afgelopen weekend op de Nürburgring zo’n sensationeel Formule 1-debuut bij Spyker maakte, en de Belgische Vanina Ickx.