05
oktober
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Mattias Ekstr&Atilde¶m behaalt vijfde DTM-seizoenszege voor Audi

Voorafgaand aan de race ging de meeste aandacht uit naar Timo Scheider, die als leider in het kampioenschap in Le Mans al de DTM-titel had kunnen binnenhalen. Bij sterk wisselende weersomstandigheden speelde een verkeerde bandenkeuze Scheider parten. Aanvankelijk koos hij goed door in de beginfase op slicks te rijden, maar na zijn tweede verplichte pitstop, waarbij hij opnieuw slicks had laten monteren, werd de regen sterker en moest hij nog een keer naar binnen voor regenbanden. Zo werd Scheider uiteindelijk als zesde geklasseerd. Daarmee blijft hij aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap en heeft hij alle kansen om tijdens de laatste race van het seizoen op 26 oktober in Hockenheim de titel veilig te stellen.


Mattias Ekström wint na sterke race

De DTM-kampioen van vorig jaar, Mattias Ekström, speelt ditmaal in de titelstrijd geen rol meer, maar reed in Le Mans wel een sterke wedstrijd. Met een geslaagde strategie behaalde hij zijn derde overwinning van het seizoen. Achter Alexandre Prémat, die voor eigen publiek keurig derde werd, en de als zesde geklasseerde Timo Scheider, eindigde ook Tom Kristensen voor Audi in de punten. De achtvoudig winnaar van de 24 Uur van Le Mans vertrok in Le Mans voor de tweede keer dit seizoen vanaf de pole-position, maar viel terug nadat hij in de beginfase van de race was aangereden. De Deen werd uiteindelijk achtste.


Uitstekende start voor Christijan Albers

De Nederlandse Audi-coureur Christijan Albers liet in Le Mans een aantal keren met goede prestaties van zich horen. Zo reed hij in de tweede test op vrijdag de vijfde tijd, was hij zevende in de warm-up en kwalificeerde hij zich keurig als veertiende. In de race had hij een uitstekende start, waarbij hij opklom naar de negende plaats. Nadat hij echter door een concurrent werd aangereden en in de rondte ging, waren zijn kansen op een goed resultaat verkeken. Albers werd uiteindelijk dertiende.


De elfde en laatste DTM-race wordt op 26 oktober verreden op de Hockenheimring Baden-Württemberg.