20
december
2013
|
09:19
Europe/Amsterdam

Marc Lichte nieuw Hoofd Design bij Audi

Audi-topman Rupert Stadler over de wisseling van de wacht bij Audi Design: “Onze toekomstige modelfamilies zullen steeds meer een eigen gezicht krijgen. Wolfgang Egger heeft een waardevolle bijdrage aan dit proces geleverd. Door zijn werk bij onze dochter Italdesign Giugiaro in Turijn zal hij ook in de toekomst creatieve impulsen blijven geven.” 

    

Marc Lichte

Marc Lichte is een bekende binnen de Audi-organisatie. Zo werkte Ulrich Hackenberg (hoofd technische ontwikkeling bij Audi) nauw met Lichte samen toen de laatste verantwoordelijk was voor het exterieurdesign bij Volkswagen. Hackenberg daarover: “Marc weet als geen ander de kernwaarden van een merk ‘te vatten’ in een aansprekend design en dan ook nog eens in combinatie met een zeer hoog kwaliteitsniveau. Bij Audi wordt dat ook weer een belangrijk element van zijn werk. Marc Lichte mag onder meer zijn licht laten schijnen over belangrijke Audi-elementen als quattro vierwielaandrijving en de Audi ultra lichtgewicht bouwwijze.”Egger Styling Director in Turijn

Wolfgang Egger (50) wordt bij Italdesign Giugiaro in Turijn Styling Director en lid van het management team. De hoog aangeschreven designstudio, waar 950 mensen werken, is de creatieve denktank voor alle merken van de Volkswagen Groep. Tevens bedient het via de Industrial Design-afdeling ook externe klanten. Zo ontwerpt het bedrijf naast auto’s ook andere consumentengoederen. Italdesign Engineering ontwikkelt en produceert componenten voor prototypes van nieuwe auto’s. Met het Pre-Series Centre is Italdesign in staat om voorseriemodellen in kleine aantallen te produceren.