13
april
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Lucid Flux presenteert Audi-modellen door middel van LED-technologie

Audi presenteert zich met enige regelmaat op originele wijze op beurzen en/of tentoonstellingen. Zo ondersteunt Audi al sinds 2006 de kunstbeurs Miami Design – afgelopen jaar vierde de nieuwe Audi A8 daar zelfs zijn wereldpremière. Audi is voor de meubeltentoonstelling in Milaan een samenwerking aangegaan met de talentvolle en innovatieve kunstenaar Moritz Waldemeyer. Audi en Waldemeyer hebben met elkaar gemeen dat ze creatief design fraai laten samensmelten met moderne technologie.


De symboolwerking van een kunstwerk


Kunstenaar Waldemeyer heeft voor zijn kunstwerk Lucid Flux gebruik gemaakt van twee nieuwe Audi-modellen: de Audi A1 en de Audi A8. De ‘LED-lichtinstallatie’ geeft daarbij de contouren van de auto’s aan. De ruimte tussen de twee nieuwe Audi-modellen wordt gevuld door een turbulente ‘stroming’. Deze symboliseert de sterke band tussen de kleinste en de grootste Audi en daarmee de breedte en de veelzijdigheid van het complete modellenaanbod.

De Lucid Flux LED-lichtinstallatie bestaat uit ononderbroken ‘strepen’ LED-verlichting die in transparante polycarbonaatstrips met een totale lengte van 13 meter zijn gevat. In totaal 2.000 LED’s bepalen daarbij het beeld: strak om de auto weer te geven en ongeordend in de ruimte tussen en boven de auto. Bovendien is Lucid Flux ook een interactief kunstwerk. Beursbezoekers kunnen bijvoorbeeld hun automobiele herinneringen in de vorm van tekst laten weergeven. Op die manier symboliseert Lucid Flux ook de sterke band tussen mens en auto.


Filosofie en kunst


Lucid Flux is een kunstwerk dat naadloos aansluit bij de filosofie van Audi: zowel bij de constructie als de gebuikte materialen draait het om stroomlijn en efficiency. Kunstenaar Waldemeyer daarover: “Ik ben zeer enthousiast over het gebruik van LED-verlichting omdat het een innovatief lichtdesign mogelijk maakt. Dat is precies wat Audi doet en daardoor hebben de verschillende modellen van het merk een buitengewoon markant gezicht.”


Moritz Waldemeyer


Kunstenaar Moritz Waldemeyer (34) is geboren in het voormalige Oost Duitsland. Hij woont en werkt sinds dertien jaar in Londen. Moritz geldt als een van de meest innovatieve ontwerpers van zijn generatie. Hij omschrijft zijn werk als een mengeling van technologie, kunst, mode en design. Moritz Waldemeyer werkte onder meer samen met ‘namen’ als Hussein Chalayan, Philippe Starck, Zaha Hadid, U2, Rihanna en OK Go.

Lucid Flux is in het kader van de internationale meubeltentoonstelling te zien in de Centrale van Ermenegildo Zegna in de Zone Tortona – het creatieve centrum van Milaan. De beurs vindt plaats van 14-19 april aanstaande.