Leusden,
14
maart
2016
|
15:00
Europe/Amsterdam

Hoog bezoek in Belgische Audi-fabriek

De Duitse Bondspresident Joachim Gauck heeft afgelopen week de Audi-fabriek in Brussel bezocht. Hij deed dit op uitnodiging van koning Filip van België.

Het gezelschap sprak over de eerste volledig elektrische SUV van Audi, die vanaf 2018 in Brussel wordt geproduceerd. Maar eerst onderwierp het gezelschap de Audi e-tron quattro concept aan een nadere inspectie. Dit studiemodel, dat Audi vorig jaar presenteerde op de Autosalon van Frankfurt, heeft een actieradius van 500 kilometer en licht een tipje van de sluier op wat betreft de eerste volledig elektrische productieauto van Audi, die over twee jaar in Brussel van de band rolt. Nu wordt er nog de Audi A1 geproduceerd.

De twee staatshoofden spraken ook over het multiculturele personeelsbestand van de fabriek in Brussel. Er werken 2.500 mensen van 27 verschillende nationaliteiten en Audi Brussel kreeg begin dit jaar een prestigieuze onderscheiding van het Top Employers Institute voor zijn diversiteit in het personeelsbeleid. Audi Brussel werkt samen met een Vlaamse en een Franstalige school om jongeren op weg te helpen met een goede start van hun loopbaan.