Leusden,
04
juni
2016
|
17:00
Europe/Amsterdam

Groots welkom voor Audi A5 en S5

Dat de lancering van de Audi A5 niet zomaar een presentatie was maar een heuse wereldpremière, bleek uit alles. De burgemeester was er, de topman en ook de topcoureur. Maar er kon maar een de ster van de avond zijn. Of nee, twee.

Journalisten van over de hele planeet waren ingevlogen om getuige te zijn van een daverende show bij de wereldpremière van de Audi A5 Coupé, waarvan topman Rupert Stadler de spil was. Mattias Ekström, de meest succesvolle DTM-coureur van het merk, kwam de boel opvrolijken met zijn luid grommende Audi RS5 DTM, die hij driftend over het Audi Piazza joeg, het plein voor het Audi Forum. Tot de grote ster van de avond ten tonele verscheen met in zijn kielzog een toegift: de schitterend gestileerde Audi A5 bracht meteen zijn potente broertje S5 mee.

De indrukwekkende show, bijgewoond door honderden toeschouwers, was een viering van de zo succesvolle coupé van Audi. De voorganger van de nieuwe A5 groeide uit tot een enorme verkoophit en dat is wel een megafeest waard. Na afloop waagde het publiek zich stapje voor stapje dichter bij de auto, om hem vervolgens voorzichtig aan te raken en tot slot plaats te nemen op de bestuurdersstoel. Op die plek, met een virtuele cockpit voor je neus en een groot scherm op rechts, is vooral te zien dat de Audi-aanwinst tjokvol hightech zit. Optimale connectivity was een speerpunt bij de ontwikkeling, net als nog meer prestatievermogen dan de vorige A5 gekoppeld aan een aanzienlijk lager verbruik. Audi is erin geslaagd met de nieuwe Audi A5 Coupé al zijn doelstellingen te halen en zelfs te overtreffen.