Leusden,
17
augustus
2016
|
13:59
Europe/Amsterdam

Groen licht voor eerste ‘vehicle-to-infrastructure’ innovatie van Audi

  • Verkeerslichtsysteem weet wanneer verkeerslicht op groen springt
  • Eerste stap in ‘vehicle to infrastructure’ (V2I) integratie, introductie deze herfst in diverse ‘slimme’ steden in VS
  • Beschikbaar voor Audi Q7, A4 en A4 allroad met Audi connect

Met het verkeerslicht-informatiesysteem introduceert Audi of America in samenwerking met Traffic Technology Services (TTS) de eerste V2I-technologie. Deze herfst wordt het systeem in de VS leverbaar op diverse Audi Q7-, A4- en A4 allroad-uitvoeringen.

Verkeerslichtinformatie, een Audi connect-feature, stelt de auto in staat in bepaalde steden in de VS te communiceren met de infrastructuur. De auto krijgt daarbij realtime informatie over het verkeerslichtsignaal via het geavanceerd verkeersmanagementsysteem dat verkeerslichten aanstuurt. De informatie tussen auto en infrastructuur verloopt via een LTE dataverbinding in de auto en servers van Traffic Technology Services.

Aftellen naar groen
Wachtend voor een verbonden verkeerslicht geeft het bestuurderinformatiesysteem in het instrumentarium – en indien aanwezig het head-up display – de resterende tijd aan totdat het verkeerslicht op groen springt."Deze feature markeert Audi’s eerste stap in vehicle-to-infrastructure integratie," licht Pom Malhotra, General Manager Connected Vehicles van Audi of America, toe. "In de toekomst zou deze technologie ook geïntegreerd kunnen worden met het navigatiesysteem en de start-stopfunctie, en zou het zelfs nuttig kunnen zijn om de verkeersdoorstroming in steden te verbeteren. Dit leidt weer tot een betere efficiency en kortere woon-werk reistijden.”

Vanaf deze herfst leverbaar in de VS
Dit najaar introduceert Audi of America het verkeerslicht-informatiesysteem als onderdeel van de Audi connect diensten in diverse steden door het hele land. De service wordt beschikbaar in de nieuwe Audi Q7, Audi A4 en Audi A4 allroad.

Connected car innovaties
Verkeerslichtinformatie is de nieuwste technologie in een reeks connected car innovaties van Audi. In 2010 was Audi de eerste fabrikant die een auto met breedband internet introduceerde. Sindsdien is het aanbod toonaangevende diensten van Audi connect in rap tempo verder uitgebreid. In 2014 bracht Audi als eerste autofabrikant 4G/LTE breedband-internetverbinding. Strategische samenwerkingen en een gepatenteerde, schaalbare infotainmentarchitectuur hebben Audi in staat gesteld om klanten telkens het allernieuwste op het gebied van mobiele connectiviteitsmogelijkheden te kunnen bieden.