05
november
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

‘Goldenes Lenkrad’ voor Audi A5 Sportback

De jury van de ‘Goldenes Lenkrad’ -verkiezing is bijzonder breed samengesteld. Hij bestaat uit vips, technici, race- en rallyprofessionals en de hoofdredacteuren van de dochterbladen van het Duitse autotijdschrift AutoBild. Alle juryleden waren in de gelegenheid de genomineerde auto’s uitgebreid aan de tand te voelen op een afgesloten circuit. De hoofdredacteuren bleken daarbij vooral onder de indruk van de souplesse en het acceleratievermogen van de Audi A5 Sportback, die in 3.0 TDI quattro-uitvoering met zeventraps DSG-versnellingsbak  was afgevaardigd. De vips lieten in het juryrapport weten zeer gecharmeerd te zijn van het in- en exterieurdesign én van de hoge mate van bedieningsgemak. De autosportprofessionals op hun beurt, waren zeer te spreken over het hoogwaardige onderstel, de precieze besturing en de uitstekende remmen. Bovendien gaven zij de Audi A5 de hoogst mogelijke notering voor de motor en was er veel lof voor de versnellingsbak. Bij dat alles eiste de Audi A5 Sportback ook nog eens de overwinning op bij de onderdelen Verbruik en Rijplezier.


Vooruitstrevend concept


Het ‘Goldenes Lenkrad’ voor de Audi A5 Sportback werd in ontvangst genomen door Audi-bestuursvoorzitter Rupert Stadler. Hij benadrukte in zijn speech dat hij ingenomen was met het feit dat ook de jury het innovatieve concept van de auto op waarde weet te schatten: “De Audi A5 Sportback ligt mij persoonlijk na aan het hart, omdat hij elegant is als een coupé, comfortabel als een limousine en praktisch als een Avant. Deze onderscheiding is wederom een beloning voor de inspanningen van onze gemotiveerde medewerkers.”


Audi is het meeste succesvolle merk in de historie van de ‘Goldenes Lenkrad’ -verkiezing. In totaal heeft het al 18 gouden stuurwielen in de wacht gesleept. In 2004 won Audi een ‘Goldenes Lenkrad’ met de Audi A6, in 2005 met de Audi Q7 en in 2007 met de Audi A4. Vorig jaar werd de Audi Q5 met een ‘Goldenes Lenkrad’ onderscheiden.