08
juli
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Finalisten van de Audi Design Award 2009 bekend

De winnaar van de Audi Design Award wordt op 17 oktober aanstaande bekendgemaakt. De jury selecteerde zes ontwerpen die hoog scoren op het gebied van onder meer innovatie, emotionele beleving, tijdgeest, duurzaamheid, functionaliteit en ergonomie. Het publiek bepaalt uiteindelijk welk ontwerp de prestigieuze Audi Design Award wint. Op www.audidesignaward.nl zijn de genomineerden en hun creaties te vinden. Via de stemmodule op deze site is het mogelijk om direct online te stemmen. Dat kan tot en met 17 oktober 12.00 uur. Alle stemmers maken kans op fraaie prijzen, waaronder een weekeinde rijden in de Audi A3 Cabriolet.


De genomineerden zijn…


De jury onder leiding van schoenontwerper en - fabrikant Floris van Bommel heeft uit 700 inzendingen de volgende lijst met genomineerden samengesteld:

• Beeldverhaal ‘L’enfant et les sortileges’ van Maurice Ravel - Firma Rieks Swarte

• Garderobe in museum Boijmans van Beuningen (Merry-go-round coat rack) - Studio Wieki Somers

• LED-wand (Moodwall) - Urban Alliance

• Porcelain table ware - Aldo Bakker

• Verplaatsbaar stadspark (The Flying Grass Carpet) - Eddy Kaijser, Bert Cardinaal & Nadine Roos

• Vier filmklokken (Real Time) - Maarten Baas


Derde editie


Het is voor de derde maal dat de Audi Design Award wordt uitgereikt. Audi heeft zijn naam niet voor niets aan deze onderscheiding verbonden. Als geen ander automerk erkent Audi namelijk de rol van vooruitstrevend design in de samenleving. Design staat al meer dan 100 jaar aan de basis van het merk en met succes: klanten van Audi geven aan dat het sportieve en tegelijkertijd elegante ontwerp van de diverse Audi-modellen een doorslaggevende aankoopfactor is. Bovendien zijn er steeds meer consumenten die goed design van bijvoorbeeld ook gebruiksvoorwerpen op waarde weten te schatten. Bij voorgaande edities bleek dat de producten waarbij functionaliteit en design in goede harmonie samengaan, favoriet waren bij het publiek. In 2007 was de inmiddels zeer succesvolle SENZ stormparaplu goed voor de overwinning en in 2008 het spectaculaire uitschuifbare raamkozijn van Hofman Dujardin.