Leusden,
12
februari
2016
|
14:18
Europe/Amsterdam

Emissievrij over de rode loper

  • Audi Q7 e-tron quattro vervoert VIP’s tijdens Berlin International Film Festival
  • Autonoom rijdende VIP shuttle voor topmodel Toni Garrn en acteur Daniel Brühl

Tijdens het 66e Berlin International Film Festival was er niet alleen een hoofdrol weggelegd voor de Hollywood-komedie ‘Hail, Caesar!’ van Oscar-winnaars Joel en Ethan Coen. Ook de Audi Q7 e-tron quattro beleefde zijn debuut. Audi’s milieuvriendelijke SUV vervoert de sterren volledig emissievrij naar de rode loper.

De sterren die de Berlinale bezoeken, worden met de nieuwe plug-in hybride naar het Berlinale Palast gebracht. Audi zet zo’n driehonderd auto’s in tijdens het filmfestival, waarvan er circa honderd over een hybride aandrijflijn beschikken.

Een andere technische mijlpaal vormde de bestuurderloze VIP shuttle. Een autonoom rijdende Audi A8 L W12 vervoerde topmodel Toni Garrn en de wereldwijd bekende acteur en Audi-merkambassadeur Daniel Brühl naar het Berlinale Palast. Deze auto gebruikt de contouren van gebouwen voor oriëntatie en vergelijkt deze informatie met een nauwkeurige kaart. Samen met de data van de eigen bewegingen wist de Audi A8 met automatische piloot zijn passagiers zo veilig af te leveren op de rode loper.