23
december
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Elektromobiliteit heeft bij Audi de toekomst

In samenwerking met de IHK en de brancheorganisatie heeft Audi de vervolgopleiding tot elektro-vakkracht voertuigtechniek in het leven geroepen. Begin 2010 zullen de eerste cursisten deze vervolgopleiding al afronden. Daarnaast is de opleiding tot KFZ-Mechatroniker (autotechnicus) uitgebreid: alle stagiairs worden, voordat ze na hun opleiding door Audi als vaste medewerkers worden aangenomen, gekwalificeerd tot elektro-vakkracht voor bepaalde handelingen aan hybride-voertuigen. Vanaf de jaargang 2010 krijgen zij de extra kwalificatie van elektro-vakkracht voertuigtechniek.


In samenwerking met de hogescholen en de AutoUni van het Volkswagen-concern kunnen medewerkers gebruik maken van een rijk aanbod aan seminars, studiemodules en programma’s die betrekking hebben op verschillende aspecten van de elektromobiliteit.


1.300 medewerkers verder opgeleid


Sinds 2007 worden er bij Audi op grote schaal en in alle geledingen van het bedrijf programma’s rondom elektromobiliteit doorgevoerd. In het kader van een systematische analyse van de elektromobiliteit en de daarmee samenhangende nieuwe terreinen op het gebied van de technologie legt de fabrikant de benodigde beroepskwalificaties van de medewerkers vast. Deze worden toegevoegd aan de functieprofielen van alle Audi-medewerkers. Sindsdien werden al meer dan 1.300 medewerkers van de afdeling Technische Ontwikkeling verder opgeleid. Meer dan 600 medewerkers zijn inmiddels al gekwalificeerd als elektro-vakkracht voor het uitvoeren van specifieke handelingen aan hybride-voertuigen.