Leusden,
23
april
2018
|
11:12
Europe/Amsterdam

Eerste stint Daniel Abt in nieuwe Audi e-tron Formule E-auto

Eerste stint Daniel Abt in nieuwe Audi e-tron Formule E auto

  • Audi bereidt zich in Spanje voor op nieuw Formule E-seizoen
  • Daniel Abt: “Bijna zoals in een science fiction-film”

De Duitse Audi-coureur Daniel Abt heeft zijn eerste rondjes gedraaid in de nieuwe Audi e-tron FE05 die het merk volgend Formule E-seizoen gaat inzetten. Tijdens de tweedaagse test op het Spaanse Circuit Calafat vergaarden de ingenieurs belangrijke data voor de ontwikkeling van de elektrische raceauto.

Rome, Calafat, Parijs - voor Daniel Abt staan deze weken volledig in het teken van de Formule E. De Duitser testte de volgende generatie van de elektrische racer van Audi afgelopen week tussen ronden zeven en acht van het huidige seizoen door.

Science fiction"Ik was erg enthousiast over mijn eerste tests in Spanje. Mijn verwachtingen zijn zelfs overtroffen. Het rijden met deze racer geeft een enorme dosis fun; de auto markeert in elk opzicht een enorme stap vooruit,” zegt Daniel Abt. Hij won in Mexico zijn eerste Formule E-race en werd in het weekend van 14 april vierde in Rome waarmee hij net naast het podium greep. Abt is onder andere enthousiast over het uiterlijk van de auto: “Op het circuit ziet de Audi e-tron FE05 er nog spectaculairder uit dan op de foto's. Als je tussen andere auto's rijdt, heb je bijna het gevoel dat je in een science fiction-film zit.”

Teambaas Allan McNish is verheugd over de positieve feedback: “Het is een goed teken dat Daniel zich onmiddellijk op zijn gemak voelde in de nieuwe auto en het goed aanpakte. Er is veel energie gestoken in het ontwikkelingsproject, niet alleen in de tests op het circuit maar ook thuis in Neuburg. Ook al moeten we nog heel wat werk verzetten, we weten dat we de goede kant op gaan.”