21
mei
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Eerste overwinning voor Audi in 24-uursrace op Nürburgring

 


De Duitse coureurs Marc Basseng, Christopher Haase, Frank Stippler en Markus Winkelhock stelden met de Audi R8 LMS ultra van het Audi Sport Team Phoenix de eerste overwinning voor Audi in de 24-uursrace van de Nürburgring veilig, terwijl Christian Abt, Michael Ammermüller, Armin Hahne en Christian Mamerow met de identieke auto van het Team Mamerow Racing de Audi-dubbelzege completeerden. 


Uitzonderlijke prestatie

Binnen elf maanden was dit opnieuw een mijlpaal voor Audi in de lange-afstandsracerij: in juni 2011 behaalde het merk met de R18 TDI de tiende overwinning bij de 24 Uur van Le Mans, een maand later won de klantensport-raceauto R8 LMS voor het eerst de 24 Uur van Spa-Francorchamps en nu kan aan deze erelijst ook de overwinning op de Nürburgring worden toegevoegd. Daarbij was de race op de Nürburgring dit jaar uitzonderlijk zwaar: tal van teams hadden te maken met technische problemen en ongevallen dunden het veld behoorlijk uit. Met een hoog tempo, een doordachte strategie en goed werk in de pits stelde het Audi Sport Team Phoenix in zijn thuisrace echter de overwinning veilig. Voor het team uit de Eifel was het al de derde overwinning in de 24-uursrace van de Nürburgring, maar de eerste met Audi. Voor het privéteam Mamerow Racing, dat dit jaar overstapte naar een Audi R8 LMS ultra, betekende de tweede plaats eveneens een prachtig resultaat.


Podiumplaats en waardevolle punten in DTM-race Brands Hatch

Vrijwel tegelijkertijd behaalde het Audi Sport Team Phoenix met coureur Mike Rockenfeller  in de Audi A5 DTM de derde plaats in de DTM-race op het circuit van Brands Hatch in het Britse graafschap Kent. Achter Rockenfeller eindigden de Audi-coureurs Mattias Ekström als vijfde, Miguel Molina als zevende en Edoardo Mortara en Filipe Albuquerque op de plaatsen negen en tien eveneens in de top tien en scoorden daarmee kampioenschapspunten in de derde DTM-race van het lopende seizoen. De volgende DTM-race vindt op 3 juni plaats op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg.