|
00:00
Europe/Amsterdam

Edoardo Mortara behaalt DTM-podiumplaats voor Audi

In totaal reden er vier Audi’s in de punten, waarmee Audi het merk met de meeste auto’s in de top tien was. Bovendien was de Zwitserse Audi-rijdster Rahel Frey, die bijzonder sterk voor de dag kwam, voor velen de sensatie van de race. Goede voortekenen voor de volgende race, die al komend weekeinde (24 t/m 26 augustus) wordt verreden op Circuit Park Zandvoort.

Foutloze race in zomerse hitte

De DTM-race op de Nürburgring, de zesde wedstrijd van het seizoen, werd verreden onder zomerse omstandigheden: het was 33 graden in de schaduw en de temperatuur van het asfalt liep zelfs op tot tegen de 50 graden! Niettemin reed Edoardo Mortara met de Playboy-Audi A5 DTM een foutloze race, waarin hij als tweede startte en ook als tweede werd geklasseerd. “Het was bij deze hitte wel heel zwaar”, gaf Mortara na afloop toe. “Mooi is het om te zien dat het harde werk van de afgelopen weken en maanden beloond wordt: de verbeteringen aan de auto zijn duidelijk merkbaar.”

Rockenfeller scoort goed in zijn thuisrace

Ook Mike Rockenfeller presteerde met zijn Schaeffler-Audi A5 DTM goed: de coureur van het Audi Sport Team Phoenix eindigde in zijn thuisrace als vijfde. In de beginfase reed hij zelfs een tijdlang op de derde plaats, maar daarna verloor hij twee posities. Na een aanpassing van de bandenspanning slaagde hij er in het laatste gedeelte van de race in, de leider in het kampioenschap, Gary Paffett, achter zich te houden. Mortara en Rockenfeller zijn nu met elk 49 punten op de plaatsen vijf en zes de best geklasseerde Audi-rijders in de tussenstand van de DTM.

Ook punten voor Albuquerque en Scheider

Ook de Portugees Filipe Albuquerque en de Duitser Timo Scheider scoorden op de Nürburgring kampioenschapspunten voor Audi. Albuquerque eindigde als achtste, Scheider kwam als negende over de eindstreep. Alleen voor Mattias Ekström verliep de race teleurstellend: de Zweed viel bij de start ver terug en moest uiteindelijk genoegen nemen met de elfde plaats. Rahel Frey daarentegen reed een bijzonder sterke wedstrijd: ze zette rondenlang oud-Formule 1-coureur Ralf Schumacher onder druk en reed van alle 22 rijders de op één na snelste ronde in de race.

Volgende race op Zandvoort

De zevende race van het DTM-seizoen 2012 vindt komend weekeinde (24 t/m 26 augustus) plaats op Circuit Park Zandvoort. De teams reizen direct van de Nürburgring naar de Nederlandse Noordzeekust, waar Audi-coureur Mike Rockenfeller vorig jaar zijn eerste DTM-zege behaalde.