23
april
2007
|
00:00
Europe/Amsterdam

Dubbelzege voor Audi bij seizoensopening DTM

De dubbelzege van Audi op Hockenheim had zelfs een drievoudige overwinning kunnen worden, ware het niet dat de auto van Timo Scheider in de laatste ronde door een fout van Bruno Spengler van de baan werd gereden. Daardoor viel Scheider bij zijn debuut in het Audi Sport Team Abt Sportsline terug tot de negende plaats en bleef zo onbeloond voor zijn sterk gereden race. Spengler kreeg voor zijn actie een tijdstraf van 50 seconden opgelegd.

Eerste ronde
De race op Hockenheim werd overschaduwd door een zwaar ongeval in de eerste ronde, waarin Audi-coureurs Tom Kristensen, Alexandre Prémat en Adam Carroll verwikkeld raakten. Kristensens auto ging na een lichte aanrijding in de rondte en werd vervolgens door meerdere achteropkomende auto’s op hoge snelheid geraakt. Carroll bleef ongedeerd, Kristensen en Prémat moesten uit hun auto’s bevrijd worden, waarna ze voor controle naar het ziekenhuis werden getransporteerd. Terwijl Kristensen slechts kneuzingen had, bleek dat Prémat een scheurtje in zijn lendenwervel had opgelopen. Volgens de artsen houdt de Fransman hieraan echter geen blijvende gevolgen over.

Hoge veiligheidsstandaard
Dat zwaardere gevolgen bij het ongeval uitbleven, is vooral te danken aan de hoge veiligheidsstandaard bij de Audi A4 DTM. De veiligheidscellen van beide auto’s bleven intact. De frontale aanrijding van Prémat gebeurde met een snelheid van 158 km/u.

DTM-debuut
Lucas Luhr en Mike Rockenfeller hadden beiden een beter DTM-debuut dan Carroll en Prémat. De twee Duitse junioren eindigden respectievelijk op de plaatsen elf en twaalf. Vanina Ickx endigde als vijftiende. Voor Christian Abt was de race na een aanrijding met Bernd Schneider in de vijfde ronde voortijdig ten einde.