19
mei
2018
|
21:49
Europe/Amsterdam

Dubbel succes voor Audi Sport in Formule E-race Berlijn

  • Daniel Abt wint voor eigen publiek
  • Titelverdediger Lucas Di Grassi completeert Audi-succes
  • Nederlandse Audi-fabriekscoureur Robin Frijns bezoekt Formule E-team

Voor een indrukwekkend decor met volledig uitverkochte tribunes behaalde het Audi Sport ABT Schaeffler-team een dubbel succes in de Formule E-race in Berlijn. Voor het eerst sinds het debuut als fabrieksteam aan het begin van het huidige seizoen gingen de eerste en de tweede plaats naar Audi. De Duitse coureur Daniel Abt behaalde in de race de overwinning. Zijn Braziliaanse teamgenoot, titelverdediger Lucas Di Grassi, completeerde het succes door als tweede te eindigen.

Voor Daniel Abt was het vierde optreden van de raceserie met elektrisch aangedreven formuleauto’s in Duitsland een groot succes. In de kwalificatietraining veroverde de 25-jarige rijder de pole-position en in de 45 ronden lange wedstrijd voerde hij van start tot finish het veld aan. Daarmee behaalde hij voor eigen publiek de tweede overwinning uit zijn loopbaan in de Formule E, na zijn succes in Mexico eerder dit seizoen. En passant reed hij ook nog de snelste ronde in de wedstrijd, waarmee hij de maximale score van 29 punten behaalde. “Ik ben sprakeloos. Het is gewoon ongelooflijk, hier in Berlijn te winnen, en dan ook nog een dubbel succes voor Audi”, straalde Daniel Abt na afloop van de wedstrijd.

Audi pakte groot uit tijdens het Formule E-evenement op het voormalige vliegveld Tempelhof in Berlijn. De spectaculaire Audi e-tron Vision Gran Turismo, waarmee oud-DTM-rijdster Rahel Frey enkele gelukkige gasten over het circuit reed, was een van de blikvangers in de paddock. Op donderdag bracht de Nederlandse Audi-fabriekscoureur Robin Frijns op weg naar het DTM-evenement op de Lausitzring al een bezoek aan het Audi Sport Abt Schaeffler Formule E-team. Hij kent de Audi e-tron FE04, de Formule E-auto van het team, van zijn activiteiten in de simulator.