|
00:00
Europe/Amsterdam

DTM-debutant Mike Rockenfeller op podium voor Audi

Al bij de start nam Rockenfeller de leiding ten koste van H?kkinen. Tot zijn eerste verplichte pitstop in de 13e ronde verdedigde de jonge Duitser met de S-line Audi A4 DTM zijn positie. Bij de eerste bandenwissel viel hij terug naar de tweede plaats achter H?kkinen, maar uiteindelijk wist hij dus toch weer de rangorde te herstellen. Zijn resultaat was tevens de beste klassering voor het Audi Sport Team Rosberg sinds de heropleving van de DTM in het jaar 2000.

Mattias Ekstr?m zevende na indrukwekkende race
Ook Mattias Ekstr?m, winnaar van de eerste race van het seizoen op Hockenheim, reed een indrukwekkende race. Hij moest vanwege een te vroege start eenmaal door de pitstraat rijden en verloor daardoor meer tijd dan de 22,8 seconden, die hij uiteindelijk op winnaar Gary Paffett tekort kwam. De Zweed klom nog op van de 20e naar de zevende plaats en verdedigde daarmee zijn leidende positie in het kampioenschap.