21
september
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Drievoudige zege voor Audi in DTM-race Barcelona

Audi was bijzonder sterk op de korte variant van het Circuit de Catalunya. Dat bleek al bij de tijdtraining, waarin de Deen Tom Kristensen met zijn Audi A4 DTM de snelste rondetijd reed. In de race was de dominantie van Audi nog groter. Met een perfecte start legde Timo Scheider de basis voor de overwinning, de vijfde DTM-zege in zijn loopbaan. “Mijn start was fantastisch, maar daar kwam ook wel een beetje geluk bij kijken”, gaf de Duitse coureur toe. Voor Scheider was de weg naar voren vrij toen zijn beide Audi-merkgenoten Kristensen en Tomczyk, die in de startrij direct voor hem stonden, naar de andere kant van de baan stuurden. Scheider pakte bij het uitkomen van de eerste bocht de leiding en stond die vervolgens in de 59 ronden lange race niet meer af.

Audi-sportdirecteur dr. Wolfgang UIllrich: “Perfecte teamprestatie”

Tom Kristensen en Martin Tomczyk completeerden respectievelijk als tweede en derde de drievoudige zege voor Audi in de Spaanse DTM-ronde. Het was al de vierde keer dit seizoen dat alle drie de podiumplaatsen na afloop van een DTM-race door Audi-coureurs werden bezet. Audi-sportdirecteur dr. Wolfgang Ullrich sprak van een overtuigende teamprestatie. “De performance was goed, de rijders hebben geen fouten gemaakt, de pitstops waren perfect. Kortom, het was een perfect weekeinde voor Audi.”


Alexandre Prémat beste met 2008-Audi

Mattias Ekström was de smaakmaker in de slotfase van de race. Rondenlang vocht hij verbeten om de vierde plaats, maar delfde in de spannende strijd uiteindelijk het onderspit. De Zweed werd als zesde geklasseerd. Alexandre Prémat was op de achtste plaats de beste rijder met een auto van vorig jaar. De Fransman behaalde met de Audi A4 DTM-2008 eindelijk zijn eerste kampioenschapspunt van het seizoen. Oliver Jarvis en Mike Rockenfeller eindigden respectievelijk als negende en twaalfde.


Scheider en Ekström op eerste twee plaatsen in kampioenschap

Timo Scheider heeft na zijn overwinning in Barcelona nu 53 punten. Daarmee staat hij, met nog twee races te gaan, twaalf punten voor op zijn Zweedse merkgenoot Mattias Ekström. In het teamklassement staan het Audi Sport Team Abt (Timo Scheider/Tom Kristensen) en het Audi Sport Team Abt Sportsline (Mattias Ekström/Martin Tomczyk) nu ex-aequo aan de leiding met elk 74 punten.


De volgende DTM-race wordt op 11 oktober verreden op het circuit van Dijon-Prenois in Frankrijk. Het is voor het eerst dat de DTM op dit voormalige Grand Prix-circuit in actie komt.