Leusden,
22
december
2016
|
08:00
Europe/Amsterdam

Dieter Gass nieuw hoofd autosport bij Audi

  • Met ingang van 1 januari 2017
  • Wolfgang Ullrich blijft nog een jaar adviseur

Op 1 januari 2017 vindt na 23 jaar een wisseling van de wacht plaats bij Audi Sport. Dan draagt Wolfgang Ullrich de positie van hoofd autosport bij Audi over aan zijn opvolger Dieter Gass. Ullrich blijft tot eind volgend jaar wel nog betrokken als adviseur.

Ullrich (66) heeft zijn opvolger de afgelopen vijf jaar zelf opgeleid, zodat Gass (53) er nu helemaal klaar voor is om de fabrieksteams van Audi Sport in de Formule E en DTM te gaan leiden. Gass heeft vele jaren ervaring in de autosport, waaronder elf jaar in de Formule 1 en vier jaar als hoofd DTM van Audi.

In goede handen
“Onze autosporttak is bij Dieter in goede handen. Hij zal het succesverhaal van Audi in de racerij voortzetten”, verzekert Ullrich. “Zelf heb ik erg genoten van de 23 jaar dat ik de autosporttak leidde en het heeft ons geweldige successen opgeleverd.”

Gass realiseert zich dat hij in de voetsporen treedt van een grootheid. “Dr. Ullrich heeft ongelooflijke dingen bereikt, waaronder natuurlijk de 13 zeges in de 24 Uur van Le Mans en talloze DTM-titels. Bovendien heeft hij de racerij voor klantenteams naar een hoger niveau getild met de verhuizing naar het moderne Competence Center Motorsport in Neuberg. Je ziet zelden iemand met zo'n imposante carrière in de autosport.”