02
april
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Design Trophy 2010: Audi maakt mooiste Duitse auto’s

Bij de Design Trophy 2010 van Auto Zeitung worden de lezers van het blad in de gelegenheid gesteld hun mening te geven over het design van 50 modellen van de meest succesvolle automerken van Duitsland. Bovendien kunnen ze zich uitspreken over hun favoriete ‘design-merk’. Ruim 26% van alle 14.000 deelnemende lezers gaf daarbij aan Audi te beschouwen als het merk dat de mooiste auto’s bouwt. Geen ander merk haalde een dergelijke hoge score en daarmee behaalde Audi de eindoverwinning bij de automerken.



Audi R8 Spyder mooiste cabriolet



De eerste Design Trophy van Auto Zeitung leverde nog een overwinning op voor Audi: de Audi R8 Spyder werd door de lezers van het tijdschrift als mooiste cabriolet van het moment aangewezen. In de overall- modellenklassering behaalde de Audi R8 Spyder een derde plaats. De Audi A5 Sportback was goed voor een vierde plaats en ook de Audi A5 Cabriolet behaalde een top 10-notering (plaats 7).

Auto Zeitung heeft de Design Trophy in het leven geroepen omdat (goed) design een steeds belangrijker verkoopargument wordt. Het feit dat meer dan 14.000 lezers hun stem uitbrachten, geeft nog eens extra aan hoe sterk het onderwerp lééft.