15
april
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

De vernieuwde Audi Q7

De vernieuwde Audi Q7 is herkenbaar aan diverse uiterlijke wijzigingen. Zo is de typerende single frame grille nieuw ontworpen - de verticale chromen spijlen contrasteren fraai met de zwarte hoogglans afwerking. Ook de bumpers zijn nieuw getekend. Afhankelijk van de lakkleur is het onderste gedeelte nu uitgevoerd in contrasterend zwart of grijs. De vernieuwde Audi Q7 is leverbaar met een Xenon plus of een adaptief verlichtingsysteem op basis van Xenon plus verlichting. Bij het adaptieve systeem draaien de koplampen mee met de stuuruitslag. Ook afslagverlichting is hier een onderdeel van. De uitvoeringen met Xenon plus verlichting beschikken standaard over LED-dagrijverlichting en LED-knipperlichten vóór. Aan de achterzijde vallen de gewijzigde lichtunits op. In alle versies is hierin LED-technologie verwerkt.


Extra efficiency


Alle benzine- en dieselmotoren voor de vernieuwde Audi Q7 beschikken over directe brandstofinspuiting. Dat geldt ook voor de Audi Q7 3.0 TDI clean diesel. Deze uitvoering beschikt over een 3,0-liter V6 TDI, die is gekoppeld aan een DeNOx-katalysator met AdBlue-injectie. Het additief AdBlue zorgt ervoor dat stikstofoxide (NOx) wordt omgezet in het onschadelijke stikstof en zuurstof. De complexe uitlaatgasbehandelingsmethode zorgt ervoor dat de Audi 3.0 TDI clean diesel voldoet aan de strengste emissie-eisen ter wereld (LEV II Bin 5 in de Verenigde Staten) én aan de Europese Euro 6-norm, die naar verwachting in september 2014 van kracht wordt. De Audi Q7 3.0 TDI clean diesel laat een brandstofverbruik van gemiddeld 8,9 l/100 km voor zich noteren.

Ook de andere motoren voor de Audi Q7 vallen op door hun toegenomen efficiency. Dit komt mede op het conto van het zogenaamde recovery system, dat mechanische rem- en uitrolenergie omzet in elektrische energie die vervolgens wordt opgeslagen in de accu. Dit systeem zorgt voor een lager brandstofverbruik en dus lagere CO2-emissies (reductie maximaal 5 gram/km).

De 3.0 TDI met 176 kW/240 pk neemt genoegen met 9,1 l/100 km. De Audi Q7 4.2 TDI (250 kW/340 pk) staat nu voor een gemiddelde van 9,9 l/100 km (was 11,1 l/100 km). De Audi Q7 V 12 TDI ( met een vermogen van 368 kW/500 pk) verbruikt ondanks zijn zeer hoge prestaties 11,3 l/100km. Het gemiddelde verbruik van de 3.6 FSI-benzine-uitvoering (206 kW/280 pk) bedraagt 12,1 l/100 km; de 4.2 FSI V8 komt tot 12,7 l/100 km.


De standaard van luxe


Ook in de nieuwe generatie Audi Q7 kunnen de inzittenden genieten van luxe en comfort op hoog niveau. Standaard is bijvoorbeeld een snel schakelende zestraps tipronic-transmissie, quattro permanente vierwielaandrijving, snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging (servotronic), automatische airconditioning en MMI-radiobediening inclusief cd-speler en acht luidsprekers. Bij de Audi Q7 4.2 TDI en 6.0 TDI is adaptieve luchtvering met drie voorkeuzestanden (comfort, automatic, dynamic) standaard. Interessante opties zijn een remsysteem met keramische remschijven, de adaptieve cruise control, Audi lane assist, het Audi parking system, ventileerbare comfortstoelen, een Bang & Olufsen sound system en een infotainment-system met harde schijf (voor navigatie, telefoon en muziek).

De vernieuwde Audi Q7 staat deze zomer bij de Audi-dealer. De prijzen zijn nog niet bekend.