Leusden,
08
december
2015
|
10:25
Europe/Amsterdam

De toekomst is HERE

Audi, BMW en Daimler hebben de gezamenlijke acquisitie afgerond van HERE, het onderdeel voor digitale kaarten van Nokia. Dit betekent voor de drie autofabrikanten een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van zelfrijdende auto’s.

Intelligente wegenkaarten en gedetailleerde actuele locatie-informatie: de toekomst van de mobiliteit ligt in de gedigitaliseerde wereld waarin HERE een voortrekkersrol speelt. Het levert toptechnologie op het gebied van kaarten in combinatie met grote hoeveelheden data van auto’s, telefoons, de transportsector en infrastructuur. Hoe meer data, hoe beter, en dat leidt tot aanzienlijke voordelen voor iedere automobilist wat betreft reiscomfort, veiligere wegen en minder opstoppingen.

De input van Audi, BMW en Daimler met hun dik twee miljoen met het internet verbonden auto’s zal enorm bijdragen aan de snelle doorontwikkeling van HERE. Iedere klant van deze merken is uitgenodigd om zijn of haar steentje bij te dragen en van de technologie te profiteren. Het helpt HERE een cruciale rol te vertolken op weg naar de zelfrijdende auto. Nu al hebben vier op de vijf nieuw verkochte auto’s in Europa en Noord-Amerika navigatie met eersteklas kaarten van HERE. In de nabije toekomst kan het systeem zelfs ‘de hoek om kijken’, zodat het gevaren en files eerder ziet dan de bestuurder en deze ernaar kan handelen.