10
oktober
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Christijan Albers racet met Audi R10 TDI

Christijan Albers reed van 2005 tot en met 2007 in de Formule 1. Dit seizoen komt hij voor het Audi-klantenteam Futurecom TME met een Audi A4 uit in het Duits toerwagenkampioenschap DTM. Albers deed al ervaring op met de Audi R10 TDI op een testcircuit van Audi en bij een demonstratie tijdens het DTM-raceweekeinde op Circuit Park Zandvoort in juli. “Dat ik nu van Audi de kans krijg om met de auto te racen, is natuurlijk fantastisch”, zegt Albers. “Ik hoop dat ik samen met Emanuele Pirro in Amerika de doelen kan realiseren die Audi gesteld heeft. Het is allemaal nieuw voor mij: ik heb nog nooit eerder aan een sportwagenrace deelgenomen en ben ook nog nooit in Laguna Seca geweest. Ik wil graag leren en verheug me erg op de race!”


Audi-sportdirecteur dr. Wolfgang Ullrich verklaart: “We hebben de taak om ons rijderskader bij de sportwagens voor de toekomst te verjongen. Christijan heeft in de DTM een goede indruk bij ons achtergelaten en hij heeft zeker het potentieel om ook met een sportwagen succesvol te zijn. In Laguna Seca krijgt hij daartoe voor het eerst de kans.”


Alle kampioenstitels voor Audi al binnen

De Audi-coureurs kunnen de finale van de American Le Mans Series ontspannen tegemoet zien. Met nog twee races te gaan stelden Audi-rijders Lucas Luhr en Marco Werner in Detroit de rijderstitel in de LMP1-klasse veilig. Al sinds de race in het Canadese Mosport is Audi zeker van de titel in het merkenkampioenschap, terwijl Audi Sport North America het kampioenschap bij de teams won. Verder is de Audi R10 TDI in zijn derde seizoen in Amerika ook de succesvolste sportwagen. Audi behaalde in de tien tot nu toe verreden races zes keer de eindzege.


Vier-uursrace op beroemd circuit

De laatste wedstrijd van de American Le Mans Series 2008 is een vier-uursrace, die wordt verreden op het circuit van Laguna Seca, een beroemd circuit met onder andere de uitdagende ‘Corkscrew’-bocht. In de afgelopen acht jaar behaalde Audi zeven overwinningen in Laguna Seca.


Dit keer zullen de Audi-coureurs, waaronder Christijan Albers, worden aangemoedigd door Audi-rijders Dindo Capello, Tom Kristensen en Allan McNish. Deze drie rijders nemen deel aan de laatste etappe van de ‘Audi Mileage Marathon’, die van Las Vegas naar Los Angeles leidt. Hiermee bereidt Audi de introductie van de TDI-technologie in Noord-Amerika voor, waarvoor de revolutionaire Audi R10 TDI sportwagen ook al drie jaar als wegbereider geldt. De Audi R10 TDI won drie jaar op rij de 24 Uur van Le Mans en alle titels in de American Le Mans Series en de Le Mans Series in Europa.