20
oktober
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Christijan Albers op podium bij debuut met Audi R10 TDI

Oud-Formule 1-coureur Albers is dit seizoen met een Audi A4 DTM van het Audi-klantenteam Futurecom TME actief in het Duits toerwagenkampioenschap DTM. Van de sportafdeling van Audi kreeg hij tevens de uitnodiging om in het fabrieksteam deel te nemen aan de seizoensfinale van de American Le Mans Series, waarin Audi al alle titels in de LMP1-klasse voor prototypes gewonnen had. Albers reed de race met de Audi R10 TDI-sportwagen met dieselmotor samen met de Italiaanse coureur Emanuele Pirro, die na een lange en zeer succesvolle loopbaan op het circuit van Laguna Seca zijn laatste race voor Audi reed.


Goede uitgangspositie met snelste trainingstijd

In de kwalificatietraining verschafte Pirro het duo een goede uitgangspositie door zich als snelste in de klasse te kwalificeren. Christijan Albers nam de start van de race voor zijn rekening. “Het was wel even wennen, want in de vrije trainingen had ik in totaal maar zo’n 15 ronden kunnen rijden, en dat terwijl zowel het circuit als de auto voor mij nieuw waren”, aldus Albers. Niettemin leverde hij een keurige prestatie. Het Nederlands-Italiaanse duo reed met de Audi lange tijd aan de leiding in de wedstrijd en leek op de overwinning af te stevenen, maar in de slotfase werd Emanuele Pirro toch nog voorbijgereden door Audi-merkgenoot Marco Werner, die samen met Lucas Luhr de overwinning voor zich opeiste. Pirro en Albers werden als tweede geklasseerd.


Complimenten voor eerste optreden

“Natuurlijk was winnen mooier geweest, zeker voor Emanuele, omdat dit zijn laatste race voor Audi was, maar ik ben wel tevreden met mijn resultaat. Het was een mooie ervaring om met zo’n prachtige sportwagen te kunnen racen en daarvan heb ik erg genoten”, verklaarde Albers na afloop van de wedstrijd. Teamgenoot Emanuele Pirro complimenteerde de 29-jarige Nederlander met zijn prestaties: “Christijan heeft bij dit eerste optreden met een Audi-sportwagen een uitstekende race gereden.”


Of er op zijn debuut in de American Le Mans Series voor Audi een vervolg komt, weet Albers nog niet. “Dat hangt van de plannen van Audi af. Voorlopig concentreer ik me nu eerst op de laatste DTM-race.” Volgend weekeinde komt Albers in actie tijdens de finale van de DTM op het circuit in het Duitse Hockenheim. Daar kan Audi-coureur Timo Scheider als leider in de tussenstand van het kampioenschap de titel binnenhalen.