14
april
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Christijan Albers in beginfase uitgeschakeld na aanrijding door Ralf Schumacher. Drievoudige zege voor nieuwe Audi A4 DTM

De Audi-coureurs domineerden het hele weekeinde de gang van zaken op Hockenheim. Timo Scheider, die op dezelfde baan vorig najaar zijn eerste podiumplaats in de DTM behaalde, was zowel in de regen als op een droog circuit de snelste man tijdens de tests op vrijdag en herhaalde die prestatie tijdens de vrije training en de kwalificatie op zaterdag en de warm-up op zondag. In de race echter was het Mattias Ekström die vanaf de tweede startpositie achter Scheider het beste weg kwam en vervolgens de overwinning naar huis wist te rijden. Daarbij werd Ekström geholpen door twee snelle pitstops: beide keren wisselden de monteurs van het Audi Sport Team Abt Sportsline de banden binnen drie seconden. Timo Scheider kon Ekströms tempo goed volgen en kwam als tweede achter Ekström over de eindstreep, zijn tot dusver beste resultaat in de DTM. Tom Kristensen, die vorig jaar tijdens de eerste race van het seizoen op Hockenheim een zwaar ongeval had, klom mede dankzij snelle pitstops op van de vijfde startplaats naar de derde positie bij het vallen van de finishvlag.

Sterk optreden van Audi-rijders met “Jahreswagen”
Martin Tomczyk viel bij de start flink terug, maar wist zich gaandeweg de wedstrijd ook weer op te werken en leverde in de slotfase een spannend duel met de Canadees Bruno Spengler. Tomczyk werd uiteindelijk als vijfde geklasseerd. Ook de Audi-coureurs met auto’s van vorig jaar, de zogeheten “Jahreswagen”, deden het op Hockenheim goed. De Brit Oliver Jarvis was bij zijn eerste optreden in de DTM de beste nieuweling in de klasse en eindigde als negende, gevolgd door zijn merkgenoten Mike Rockenfeller, Alexandre Prémat en Markus Winkelhock.

Christijan Albers blij met terugkeer in DTM
De Nederlandse oud-Formule 1-coureur Christijan Albers maakte op Hockenheim zijn rentree in de DTM als rijder voor het Audi-klantenteam Futurecom TME. In de kwalificatie verraste Albers door met de twee jaar oude Audi A4 DTM van het team de 14e startplaats voor zich op te eisen. In de wedstrijd werden al zijn kansen teniet gedaan door oud-Formule 1-coureur Ralf Schumacher, die dit weekend voor het eerst in de DTM reed. In de eerste ronde reed Schumacher tegen het rechter voorwiel van Albers’ auto aan, waardoor de ophanging beschadigd raakte en Albers de strijd moest staken. “Ik ben wel blij hier weer te kunnen racen, de DTM is een prachtig kampioenschap”, verklaarde Albers enthousiast. Komend weekend staat al de volgende DTM-race op het programma op het circuit van Oschersleben.