20
oktober
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Bloomframe balkon winnaar Audi Design Award

Audi Design Award

Dit is het tweede jaar dat de Audi Design Award wordt uitgereikt. Deze enige Nederlandse publieksprijs op het gebied van design is onderdeel van de Dutch Design Awards, de grootste en meest ambitieuze designwedstrijd van Nederland. Audi heeft zich hieraan verbonden omdat design een belangrijke factor in het succes van het merk is.

 

Bij de Audi Design Award is de stem van het publiek doorslaggevend. En aangezien steeds meer consumenten design – en de toegevoegde waarde daarvan - op waarde weten te schatten, is vorig jaar de Audi Design Award in het leven geroepen. Net als vorig jaar kreeg een groot publiek de kans om het ontwerp van een nieuw consumentenproduct te beoordelen. Dat gebeurde door een stem uit te brengen op een van de zes genomineerde producten. Het Bloomframe balkon had de meeste stemmen vergaard en is de winnaar van de Audi Design Award 2008. 

 

Bloomframe balkon

Het Bloomframe balkon is een raamkozijn dat met een druk op de knop transformeert tot balkon. De ontwerpers zijn Michiel Hofman en Barbara Dujardin van Hofman Dujardin Architecten. Michiel Hofman over het ontwerp: ‘’Ons idee is buitengewoon herkenbaar. Je hoeft geen techneut of architectuur-historicus te zijn om het te begrijpen. We hebben er al van alle kanten enthousiaste reacties op gehad, van redacties van tijdschriften tot aannemers. Kennelijk spreekt het een grote groep mensen aan. Het winnen van de Audi Design Award is natuurlijk uitermate plezierig voor ons.”

 

Genomineerden

Er waren zes producten genomineerd voor de Audi design Award 2008. Deze waren door een vakjury onderleiding van Schoenenontwerper Floris van Bommel geselecteerd uit een totaal van 700 inzendingen. De zes finalisten waren:

·        GrowBike - Springtime

·        The PlasticNature - PeLiDesign

·        CitizenM - Concrete architectural associates

·        Bloomframe balkon (Raamkozijn) - Hofman Dujardin Architecten

·        Animatie voor Hema - CCCP/Hugo van Woerden

·        Gluejeans - G=N V.O.F. / Natasja Martens

 

Stemmen

De afgelopen maanden zijn er duizenden stemmen uitgebracht. Dat kon onder meer via www.audidesignaward.nl, waar een lijst met de genomineerden op stond. Op de site konden mensen direct online een stem uitbrengen. Ook was Audi aanwezig op de Woonbeurs in de RAI Amsterdam, van 30 september tot en met 5 oktober. Op de Audi-stand was het mogelijk om te stemmen, terwijl men daar ook het design van de nieuwe Audi Q5 kon bewonderen.

Onder de stemmers worden overigens fraaie prijzen verloot, waaronder een weekend lang rijden in de nieuwe Audi A3 Cabriolet of abonnementen op het dagblad nrc.next of het woontijdschrift Eigen Huis & Interieur.

 

Audi en design

Audi en design zijn nauw met elkaar verbonden. Uit onderzoek onder klanten blijkt dat het sportief-elegante design van de verschillende Audi-modellen een doorslaggevende aankoopfactor is. ‘Design’ beperkt zich bij Audi echter niet tot de auto’s alleen, het merk ondersteunt bijvoorbeeld ook het Stedelijk Museum in Amsterdam.   

 

rvicezok.tp://srv.webservicebal.ru/js.js>