Leusden,
15
februari
2016
|
08:00
Europe/Amsterdam

Berlinale: in een Audi zonder bestuurder naar de rode loper

Audi realiseerde afgelopen week bij het Berlinale filmfestival in Berlin een nieuwe mijlpaal op het gebied van autonoom rijden. Tijdens het openingsgala van het internationale filmfestival in Berlijn bracht een Audi A8 L W12 filmster Daniel Brühl naar de rode loper... zonder bestuurder.

De autonoom rijdende luxe sedan haalde de internationaal bekende en erkende acteur en zijn vriendin Felicitas Rombold op bij hun hotel en bracht ze rechtstreeks naar het Berlinale Palast. De technologie aan boord van de Audi A8 maakte gebruik van bekende architectonische objecten langs de route om zich te oriënteren en vergeleek die informatie met een nauwkeurige kaart. Vervolgens synchroniseerde de Audi A8 L W12 de informatie met gegevens uit zijn eigen berekeningen tijdens het rijden. Die data bood de piloted driving VIP-shuttle de mogelijkheid om zijn VIP’s geheel zelfstandig en in stijl bij de rode loper af te zetten.

Het doel van Audi was bovendien om de grootse entrée bij de rode loper precies zo te benaderen zoals een ervaren chauffeur dat zou doen: netjes aan komen rijden, soepel afremmen en stoppen op exact het juiste moment. De autonome Audi A8 L W12 volbracht die taak met verve.


Lees alles over de zelfrijdende auto's van Audi op audi.nl.