Leusden,
23
augustus
2016
|
16:14
Europe/Amsterdam

Bayern München trapt nieuwe seizoen met Audi af

  • Arjen Robben in Bundesliga-seizoen 2016-2017 op pad met Audi Q7
  • Overhandiging nieuwe spelersauto’s op Audi Piazza in Ingolstadt
  • Sportieve RS-modellen genieten de voorkeur bij de Bayern-spelers

FC Bayern München heeft samen met Audi de aftrap voor het nieuwe seizoen gegeven. Op het Audi Piazza in Ingolstadt namen spelers en trainers van de Duitse topclub onder het toeziend oog van Audi Chairman Rupert Stadler hun nieuwe Audi zakenauto’s in ontvangst. In het wagenpark van Bayern München valt een duidelijke trend waar te nemen: meer dan de helft van de voetballers koos namelijk voor één van de sportieve RS-modellen van Audi.

Voor de ploeg van Arjen Robben, Manuel Neuer, Jérôme Boateng en Franck Ribéry vormde de overhandiging van de Audi’s een hoogtepunt voor het team in aanloop naar de start van een nieuw Bundesliga-seizoen, aanstaande vrijdagavond. Honderden fans uit de regio en tal van Audi-medewerkers grepen deze gelegenheid aan om de voetbalsterren in levenden lijve te ontmoeten en hen een handtekening te ontfutselen.

Hoogtepunten
FC Bayern München en Audi vormen als sinds de zomer van 2002 een team en staan nu aan de vooravond van hun 15e gezamenlijke seizoen. Hoogtepunten uit de samenwerking zijn de Audi Cup, die sinds 2009 elke twee jaar wordt gehouden in de Allianz Arena ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, en de Audi Summer Tour buiten de landsgrenzen. Slechts enkele weken geleden begeleidde Audi het trainingskamp van Bayern München in de VS, waar het team aantrad tegen AC Milan, Inter Milan en Real Madrid.

15 RS-varianten voor Bayern-spelers
In het nieuwe wagenpark van Bayern München valt een duidelijke voorkeur voor de RS-modellen waar te nemen. Liefst 15 spelers van de club kozen voor een Audi RS 6 (waaronder Holger Badstuber, Xabi Alonso en Thiago Alcántara) of een Audi RS 7 Sportback (onder andere Mats Hummels, Franck Ribéry en Robert Lewandowski). Arjen Robben onderscheidde zich met zijn keuze voor de Audi Q7, terwijl de zojuist gecontracteerde Renato Sanches de sleutels van de perfecte auto voor in de stad – de Audi A3 Sportback – in ontvangst nam. Trainer Carlo Ancelotti nam afgelopen juli al plaats in zijn nieuwe Audi S8 plus.