26
maart
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Autobedrijf Tjeerdsma Winschoten Audi Dealer van het Jaar 2010

Om de titel Audi Dealer van het Jaar in de wacht te slepen, dient een officiële Audi-vertegenwoordiging in alle opzichten bovengemiddeld hoge scores te behalen. Dat is precies wat Tjeerdsma in Winschoten heeft gedaan. Het bedrijf valt op door de goede verkoopcijfers en een zeer hoge mate van klanttevredenheid. Een ander belangrijke factor is het voldoen aan de strenge eisen die Audi aan een dealerbedrijf stelt. Ook op dat punt scoorde Tjeerdsma bijzonder goed.


Continu de vinger aan de pols


Als premiummerk heeft Audi een belangrijke verplichting ten opzichte van zijn klanten. Vandaar dat de klanttevredenheid op het gebied van sales én after sales continu wordt gevolgd door onderzoeksbureau TNS/NIPO. Klanten van alle Nederlandse Audi-dealers worden daarbij ondervraagd over diverse aspecten van de dienstverlening. Dan gaat het met name over zaken die cruciaal zijn voor de beleving van  het serviceniveau, zoals de staat van een nieuwe  auto bij aflevering en het feit of de klant na die aflevering is nagebeld. Een andere essentiële factor is het adequaat verhelpen van storingen: voor maximale klanttevredenheid is het van belang dat een mankement in één keer én goed wordt verholpen.

Op basis van de uitkomsten van deze en andere vragen stelt TNS/NIPO voor elke Audi-dealer een klanttevredenheidsrapport op en daar komt automatisch een landelijke rangschikking uit naar voren. Naast winnaar Autobedrijf Tjeerdsma in Winschoten waren er nog drie officiële Audi-dealers die daarbij zeer goed scoorden: Autohaas in Apeldoorn, AutoArena in Venlo en Audi Centrum Doetinchem. Evenals Autobedrijf Tjeerdsma in Winschoten mogen deze bedrijven vanwege hun bovengemiddeld hoge scores een jaar lang het predicaat Audi Excellent Dealer dragen.