Leusden,
25
januari
2017
|
15:47
Europe/Amsterdam

Audi zorgt voor personal touch met nieuwe laktechniek

  • Gepatenteerde techniek voor matte graphics of letters in autolak
  • Audi exclusive komt tegemoet aan individualiseringswensen
  • Innovatieve laktechniek voor het eerst beschikbaar op Audi R8 Coupé en R8 Spyder

Audi heeft een nieuwe gepatenteerde techniek ontwikkeld om matte graphics of letters in de autolak aan te brengen. Met behulp van een sjabloon van de gewenste afbeelding wordt een poeder aangebracht dat ervoor zorgt dat de blanke-laklaag een paar duizendsten van een millimeter dunner wordt dan op de rest van de auto. Hierdoor ontstaat het beoogde matte effect. Met de nieuwe laktechniek biedt Audi klanten de mogelijkheid hun auto nog verder te personaliseren.

Het nieuwe lakproces kan van elke Audi een ‘one off’-exemplaar maken. De techniek van het matteren is zo ontwikkeld dat de letters of afbeeldingen al tijdens het productieproces zijn aan te brengen. Audi onderstreept met dit lakproces dat het tegemoet kan komen aan vergaande individuele wensen van klanten, zelfs bij auto’s die in serie worden geproduceerd.

Hoge kwaliteitsuitstraling
Audi levert bijna elk ontwerp dat de klant wil tot maximaal een meter bij een meter (zolang er geen rechten van derden aan zijn verbonden). De laktechniek is ongevoelig voor weersinvloeden, zoals bij onder meer striping juist wel het geval is. Bovendien hebben de matte graphics de hoge kwaliteitsuitstraling die past bij het merk.

Vooralsnog is de techniek via het Audi exclusive programma alleen verkrijgbaar op de Audi R8 Coupé en R8 Spyder. Maar uiteindelijk komt deze unieke mogelijkheid om een Audi te personaliseren ook beschikbaar voor de overige modellen in het programma.