21
april
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi wil opnieuw DTM-titel verdedigen

Het kader van Audi-fabrieksrijders voor de DTM 2010 is met een gemiddelde leeftijd van 27,5 jaar het jongste in de historie van het merk. Acht van de negen Audi-coureurs, waaronder tweevoudig kampioenen Mattias Ekström en Timo Scheider, kwamen ook vorig jaar al met een Audi A4 DTM in actie. Nieuw is de 21-jarige Spanjaard Miguel Molina, die na successen in de formulewagens bij Audi zijn debuut in de toerwagenracerij maakt.


Drie fabrieksteams, gereduceerde kosten

De samenwerking met de fabrieksteams Audi Sport Team Abt Sportsline, Audi Sport Team Phoenix en Audi Sport Team Rosberg wordt voortgezet. Daarbij zijn de kosten van het DTM-programma aanmerkelijk gereduceerd, want nadat vorig jaar augustus werd besloten de technische ontwikkeling in de DTM te bevriezen, werden er voor dit seizoen geen nieuwe auto’s gebouwd. Zo rijden het Audi Sport Team Phoenix met coureurs Mike Rockenfeller en Alexandre Prémat en het Audi Sport Team Rosberg met Katherine Legge en Markus Winkelhock opnieuw met de Audi A4 DTM van de modelgeneratie 2008, intern aangeduid als R14. Ook het Audi Sport Team Abt Sportsline brengt een A4 DTM uit 2008 aan de start voor Miguel Molina. Daarnaast heeft het Beierse team vier Audi’s A4 DTM uit 2009 ingeschreven voor Timo Scheider, Oliver Jarvis, Mattias Ekström en Martin Tomczyk.


Sterke partners voor Audi-coureurs

In het DTM-seizoen 2010 worden de Audi-coureurs ondersteund door prominente partners. Zo rijdt titelverdediger Timo Scheider in de kleuren van Audi Gebrauchtwagen Plus en Audi Top Service, is Tabac Original de hoofdsponsor op de auto van Oliver Jarvis en rijdt Mattias Ekström voor Red Bull. De Audi A4 DTM van Martin Tomczyk is voorzien van reclame voor Red Bull Cola. TV Movie is de partner op de auto van Alexandre Prémat, Mike Rockenfeller maakt promotie voor S-line. Evenals vorig jaar rijdt Markus Winkelhock met het opschrift ‘Playboy’, terwijl de auto van Katherine Legge in het teken staat van ’30 jaar quattro’ en het tijdschrift Glamour. Miguel Molina tenslotte wordt ondersteund door Audi Bank.


Internationaal programma, vierde titel als doel

Als Audi erin slaagt om na de kampioenstitels voor Mattias Ekström en Timo Scheider in de afgelopen drie seizoenen dit jaar opnieuw de titel binnen te halen, zou dat een nieuw record in de DTM betekenen: nooit eerder won een merk vier kampioenschappen op rij. Overigens staat het huidige record van drie achtereenvolgende titels ook al op naam van Audi. De DTM kent dit jaar opnieuw een internationaal programma met tien races in vijf landen. Met wedstrijden op Hockenheim, de Lausitzring, de Norisring, de Nürburgring en Oschersleben wordt vrijwel geheel Duitsland afgedekt. Daarnaast rijdt de DTM op de circuits van Brands Hatch in Groot-Brittannië, Valencia in Spanje, een nieuw stratencircuit in Sjanghai en Circuit Park Zandvoort. De DTM is dit jaar al voor de tiende maal te gast in Nederland, de race op Zandvoort wordt verreden op 22 augustus.