26
februari
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi viert 30 jaar quattro

Zo keert Audi tijdens het weekeinde van 1 en 2 mei terug naar de Grand Prix Historique in Monaco, waar Audi Tradition twee jaar geleden voor het eerst aanwezig was. Dit jaar rijden er twee Auto Union-‘Silberpfeile’ op het beroemde Formule 1-circuit: de Auto Union Type C uit 1936 en de Auto Union Type D Doppelkompressor uit 1939. Ook bij de Schottenring-Classic Grand Prix, een historisch motorfiets-evenement op 14 en 15 augustus, is Audi Tradition aanwezig. Hier wordt aandacht besteed aan het succesvolle tijdperk van DKW en NSU in de motor-wegracerij.


Voor het eerst bij de Classic Days op Schloss Dyck bij Düsseldorf

Audi Tradition neemt op 31 juli en 1 augustus  voor het eerst deel aan de Classic Days op Schloss Dyck in Jüchen bij Düsseldorf. Ook bij veel Nederlandse liefhebbers van klassieke auto’s is dit evenement, dat wel als het ‘Duitse Goodwood’ wordt aangeduid, populair. Bij Schloss Dyck rijden een Auto Union-Grand-Prix-raceauto en de Audi 200 Trans Am uit 1988. Verder neemt Audi voor het eerst deel aan de Metz-Rallye in Stein bij Neurenberg (23 en 24 april), waar een Audi 80-rallyauto uit 1979 wordt ingezet. Tenslotte is Audi dit jaar voor het eerst aanwezig aan de Klassikwelt Bodensee (3 t/m 6 juni) in Friedrichshafen, waar de rijke traditie van Audi op het gebied van elektrische auto’s wordt belicht. Al in de jaren twintig van de vorige eeuw werden op dit gebied immers al activiteiten ondernomen.


Audi ook aanwezig bij de grote klassiekerevenementen

Natuurlijk geeft Audi ook bij de grote klassiekerevenementen acte de présence. Zo staat van 2 t/m 4 juli opnieuw het Goodwood Festival of Speed op het programma, waar op uitnodiging van de Earl of March onder andere de Auto Union Type D Doppelkompressor uit 1939 de heuvel op het landgoed zal beklimmen. Ook bij de bekende oldtimer-rally’s als de Silvretta Classic (8 t/m 11 juli), Ennstal Classic (14 t/m 17 juli) en Gran Premio Nuvolari (16 t/m 19 september) is Audi aanwezig. Daarnaast is Audi hoofdsponsor van de Donau Classic in Ingolstadt (24 t/m 26 juni), de Heidelberg Historic (15 t/m 17 juli) en de Eifel Classic Rallye op de Nürburgring (30 september t/m 2 oktober).


125 jaar Wanderer

Naast 30 jaar quattro viert Audi Tradition in 2010 nog een jubileum, want ook het merk Wanderer bestaat 125 jaar. Eén van de vier ringen in het Audi-logo staat voor het merk uit de Duitse stad Chemnitz, waar onder de naam Wanderer tot aan de Tweede Wereldoorlog auto’s en motorfietsen werden gebouwd. Vanwege dit jubileum neemt Audi Tradition van 2 t/m 5 september deel aan het evenement ‘125 Jahre Wanderer’ in Leipzig en Chemnitz.