05
februari
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi viert 30 jaar quattro met speciale S edition quattro aanbieding

Quattro is sinds 1980 het synoniem van permanente vierwielaandrijving van Audi. De Audi quattro uit 1980 was de eerste ‘normale’ personenauto die werd uitgerust met permanente vierwielaandrijving – tot die tijd was ‘4x4’ voorbehouden aan terreinwagens. De Audi quattro overtuigde vanaf het begin. Hij bood namelijk grip en stabiliteit onder alle omstandigheden – ook op besneeuwde of ijzige ondergrond. Op deze manier werd quattro een belangrijk veiligheidsitem. Ook in de autosport bleek quattro al snel een ware succesfactor te zijn. Audi won in het wereldkampioenschap rally – waar tot dan toe uitsluitend met voor- en achterwielaangedreven auto’s werd gereden, dankzij quattro maar liefst vier wereldtitels. Ook bij heuvelklimwedstrijden en op het circuit heeft Audi dankzij quattro-vierwielaandrijving grote internationale successen gevierd. Maar quattro is ook op de openbare weg een groot succes. Sinds de komst van de oer-quattro, is het aantal Audi-modellen met deze vorm van vierwielaandrijving gestaag uitgebreid. Al jarenlang biedt Audi binnen elke modellijn een groot aantal quattro-varianten aan en dat heeft ertoe geleid dat er wereldwijd al meer dan 2 miljoen quattro-modellen zijn verkocht. Deze vallen niet alleen op door maximale grip en stabiliteit, maar ook door hun hoge mate van dynamiek. Quattro is daarmee een perfect voorbeeld van Voorsprong door techniek en dus belangrijke pijler van het merk.


30 jaar, 30%


Audi viert 30 jaar quattro met een zeer speciale aanbieding. Klanten die quattro-vierwielaandrijving bestellen in combinatie met de extra sportieve S-edition-uitvoering van de Audi A3, de Audi A4, de Audi A5, de Audi A6 of de Audi TT, krijgen 30% korting op de quattro meerprijs.

De S edition modellen zijn stuk voor stuk extra compleet uitgevoerd. De inhoud van de S line-uitvoering verschilt per model, maar er zijn enkele gemeenschappelijke punten. Zo beschikken alle S edition-uitvoeringen over S line – een extra sportieve aankleding van zowel in- als exterieur. Daarnaast staat S edition ook voor extra luxe-items zoals volautomatische airconditioning, een (MMI)navigatiesysteem een multifunctioneel (sportstuur), Xenon plus-verlichting en metallic/pareleffectlak. In alle gevallen worden deze extra’s tegen een scherpe en dus bijtellingvriendelijke meerprijs aangeboden. De ‘30-jaar-quattro-korting’ draagt ook bij aan een zo gunstig mogelijk bijtellingbedrag voor zakelijke rijders. En zo staat quattro ook vandaag nog in meer opzichten voor een uitermate sportief aanbod.