16
oktober
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi verzorgt vervoer Al Gore in Nederland

Al Gore hield op 14 oktober jongstleden een lezing in het Event Center in Aalsmeer. Het thema van deze lezing was het probleem van klimaatverandering en hoe dit kan worden aangepakt. Bij de lezing en de daarop volgende discussie waren rond 2.000 mensen aanwezig, waaronder politici, jongeren, bestuurders, vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en van maatschappelijke organisaties. De organisatie was in handen van Maurits Groen Milieu & Communicatie, die onder andere de Nederlandse vertaling van Gore’s boek ‘An Inconvenient Truth’ verzorgde.


Audi A6 met A-label


Audi verzorgde exclusief het vervoer van Al Gore en zijn gevolg tijdens het bezoek aan Nederland. Daarvoor heeft Audi twee nieuwe Audi’s A6 2.0 TDIe ingezet. Niet alleen vanwege het comfortabele karakter, maar ook omdat de Audi A6 2.0 TDIe uitblinkt door een zeer gunstig verbruik (gemiddeld 5,3 l/100 km). Dit komt overeen met een CO2-uitstoot van slechts 139 g/km en daarmee is de auto goed voor een A-label. De Audi’s A6 2.0 TDIe werden speciaal voor het bezoek van Gore naar Nederland gehaald - de marktintroductie is half oktober.


Gas To Liquids


Speciaal voor deze gelegenheid reden de Audi’s A6 2.0 TDIe op GTL-brandstof van Shell. GTL - of Gas To Liquids - wordt door een chemische reactie uit aardgas gewonnen. Elke Audi met een TDI-krachtbron kan, zonder dat daarvoor aanpassingen nodig zijn, gebruik maken van GTL. Het gebruik hiervan heeft diverse positieve effecten. Zo zorgt het voor een vermindering van het brandstofverbruik met 5% en daarmee daalt ook de CO2-uitstoot. De uitstoot van Stikstofoxiden (NOx) vermindert door het gebruik van GTL met maximaal 30%, de koolmonoxide-uitstoot daalt met 93% en de emissie van zwaveloxide wordt teruggebracht tot nul. Kortom: Al Gore kreeg de beschikking over schone techniek van vandaag in combinatie met de brandstof van morgen en dat sluit naadloos aan bij zijn boodschap om het milieu zo veel mogelijk te ontzien.