20
januari
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi verlengt samenwerking met mondiale skifederatie

Audi is al bijna drie decennia lang actief in de wintersport. De samenwerking met de FIS bestaat sinds tien jaar: in het seizoen 2002/2003 werd de wereldbeker alpineskiën voor het eerst onder de Audi-vlag georganiseerd. De combinatie van Audi en wintersport is perfect: de veelgeprezen Audi quattro-vierwielaandrijving kan vooral onder winterse omstandigheden van onschatbare waarde zijn. Daarmee speelt de wintersport voor Audi een zeer prominente rol. Dankzij de presentatie van het merk en de quattro-technologie bij de wereldbeker-evenementen groeide Audi uit tot de favoriet bij wintersporters. Deze succesvolle samenwerking wordt dankzij de nieuwe overeenkomst tussen Audi en de FIS nu de komende zes jaar voortgezet.“Audi voelt zich thuis op ijs en sneeuw”

“Wintersport is voor ons een ideaal platform”, zegt Peter Schwarzenbauer, als lid van de Raad van Bestuur van Audi AG verantwoordelijk voor marketing en verkoop. “Winter, ijs en sneeuw, dat zijn de omstandigheden waarin Audi zich zeer thuisvoelt. We kijken vooruit naar spannende wedstrijden en willen samen nog meer mensen voor de verschillende disciplines enthousiast maken.” Ook FIS-president Gian Franco Kasper benadrukt: “De verlenging is een nieuwe mijlpaal in de samenwerking tussen Audi en de FIS. Vanaf de eerste dag was onze samenwerking uitstekend en gericht op innovatie. Daarom ben ik heel blij dat we hiermee doorgaan.”Hoogtepunt in Kitzbühel

De Audi FIS Ski World Cup 2011/2012 loopt sinds eind oktober en beleeft dit weekeinde met de jaarlijkse Hahnenkammrennen in het Oostenrijkse Kitzbühel een van zijn hoogtepunten. Sinds oktober 2011 is Audi ook titelsponsor van de Audi FIS Ski Cross World Cup.