26
oktober
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi verdedigt titel in de DTM: Timo Scheider kampioen

Het beloofde een zinderende finale te worden en zo trok de laatste race van het DTM-seizoen 2008 op het circuit van Hockenheim niet minder dan 165.000 bezoekers, een nieuw record. Deze bezoekers kregen een zinderende race te zien, waarbij Timo Scheider, die als derde startte, uitstekend wegkwam en meteen de leiding in de race nam. Zijn enige resterende concurrent in de titelstrijd, de Schot Paul di Resta, reed lange tijd op de tweede plaats, maar twee perfecte pitstops en een uitgekiende racestrategie leverden Timo Scheider de overwinning en daarmee zijn eerste kampioenstitel in de DTM “De mooiste dag uit mijn autosportcarrière”, zei de 29-jarige coureur. “Ik heb moeilijke tijden gehad in de DTM, maar ik dank Audi voor de kans die ik gekregen heb en het team voor de perfecte auto, waarmee ik deze prestaties kon behalen.”

 

De kampioen van vorig jaar, Mattias Ekström, eindigde in Hockenheim als zevende en sluit daarmee het kampioenschap als derde af. Tom Kristensen werd vijfde en ook Martin Tomczyk reed als achtste voor Audi nog in de punten. Mike Rockenfeller was met zijn negende plaats de best geklasseerde rijder met een auto van vorig jaar, de Brit Oliver Jarvis completeerde de top tien.

 

Voor de Nederlandse Audi-coureur Christijan Albers was de race al in de tweede ronde afgelopen. “Iemand duwde Markus Winkelhock, die vervolgens mijn auto raakte. Het was een harde klap, zelfs de vleugel brak af. Dat is jammer, want mijn auto was heel snel en in de eerste ronde kon ik al een paar mensen inhalen. Als geheel kijk ik wel tevreden terug op mijn eerste seizoen met Audi in de DTM. Het is leuk om weer in de DTM terug te zijn. Ik heb een paar goede resultaten behaald, kwam regelmatig in de tweede kwalificatieheat en heb van Audi bovendien de kans gekregen om in de Audi R10 TDI aan een sportwagenrace in de ALMS deel te nemen. Dat biedt perspectief voor volgend jaar.”