Leusden,
15
juni
2016
|
16:00
Europe/Amsterdam

Audi Tradition viert twee jubilea op Goodwood

Audi Tradition neemt met twee historische auto’s deel aan het Goodwood Festival of Speed in Zuid-Engeland. Nick Mason, de drummer van Pink Floyd, bestuurt een herbouwde Auto Union Type C uit 1936, terwijl vijfvoudig Le Mans-winnaar Frank Biela achter het stuur van een Audi V8 quattro DTM kruipt.

Het is alweer de negende keer dat autoliefhebber Nick Mason voor Audi Tradition rijdt op Goodwood. De Type C is het succesvolste model van de Auto Union-zilverpijlen van voor de Tweede Wereldoorlog. In 1936 won het ontwerp van Ferdinand Porsche, aangedreven door een zescilinder die 560 pk leverde, het Europees Grand Prix-kampioenschap, de voorloper van de Formule 1. Precies tachtig jaar geleden was kopman Bernd Rosemeyer haast onverslaanbaar.

Vóór hij met vijf titels Audi-historie schreef op Le Mans, won Frank Biela vijfentwintig jaar geleden het Duitse en twintig jaar geleden het Britse toerwagenkampioenschap. Op Goodwood bestuurt de Duitser een Audi V8 quattro DTM uit 1990. Met deze 462 pk sterke auto debuteerde Audi dat jaar in de DTM en won meteen de titel. Goodwood Festival of Speed is van 24 tot en met 26 juni en er worden 200.000 toeschouwers verwacht.