00:00
Europe/Amsterdam

Audi TDI-power succesvol in Amerikaanse lange-afstandsraces

Audi wint alle belangrijke lange-afstandsraces
Eerder dit jaar won Audi al de 12-uursrace van Sebring in de Amerikaanse staat Florida, traditioneel de opening van het seizoen in de ALMS. Deze maand nog zegevierde Audi bij de 1000-mijlsrace “Petit Le Mans” op het circuit van Road Atlanta. Deze klassieker werd voor de achtste maal op rij door Audi gewonnen. Zo zegevierde Audi in de beide belangrijkste lange-afstandsraces in de Verenigde Staten. In juni won het merk bovendien voor de tweede maal op rij met de Audi R10 TDI diesel-sportwagen de 24 Uur van Le Mans. De rijderstitel in de American Le Mans Series werd veroverd door de Italiaan Rinaldo Capello en de Schot Allan McNish, die dit jaar met de Audi R10 TDI van het Audi Sport Team North America met het startnummer 1 uitkwamen.

Succes ondanks ongunstige aanpassing reglement
De organisatie van de ALMS paste voor het seizoen 2007 de reglementen aan, waardoor de Audi-sportprototypes met dieselmotor uit de LMP1-categorie in het nadeel waren. Zo moest onder andere de inhoud van de brandstoftank met negen liter worden verkleind. Daarnaast werd het minimumgewicht voor auto’s uit de kleinere LMP2-klasse verlaagd, waardoor LMP2-auto’s het tijdens de ALMS-races dit seizoen regelmatig van de grotere LMP1-prototypes konden winnen. Niettemin slaagde Audi erin om de belangrijke races in Sebring en Road Atlanta, alsmede de laatste wedstrijd van het seizoen, de vier-uursrace op het circuit van Laguna Seca, winnend af te sluiten. Audi won tevens de kampioenstitel voor merken en het team Audi Sport North America sleepte de titel in het klassement voor teams in de wacht. Deze maand werd Audi ook al kampioen in de DTM, het populairste internationale toerwagenkampioenschap. Daarin won Audi-coureur Mattias Ekström de titel voor rijders en het Audi Sport Team Abt Sportsline de titel voor teams.