19
juni
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi-stoelen van Ajax geveild voor ruim € 10.000

De internetveiling in samenwerking met BVA-Auctions van de bijzondere Audi-stoelen van Ajax startte op 11 juni en eindigde op 18 juni. Het startbedrag bedroeg € 500 per set, maar al snel stonden er voor beide sets biedingen van € 3.000 genoteerd. Een uur voor het einde van de veiling begon het echt storm te lopen en daardoor ging de eerste kavel van twee stoelen voor een bedrag van € 5.400 van de hand en de ander voor € 5.200. 

 

Er werd geboden door zowel bedrijven als particulieren en er was zelfs internationale belangstelling voor de bijzondere veiling: één van de sets komt in Duitsland terecht bij een Nederlander die een grote passie voor zowel Ajax als Audi heeft. BVA-Auctions spreekt van een succesvolle veiling, niet alleen vanwege de grote belangstelling, maar ook qua opbrengst - het komt niet vaak voor dat het verschil tussen opbrengst en startbedrag (ruim) een factor tien bedraagt.

 

De totale opbrengst van de veiling doneert Audi aan de Johan Cruyff Foundation. Deze is in 1997 door Johan Cruijff opgericht om kinderen aan het bewegen te krijgen. De Johan Cruyff Foundation zet daartoe projecten op die sport en spel stimuleren. De Cruyff Courts (trapvelden) zijn het grootste en bekendste project van de Foundation. Het eerste trapveld werd aangelegd in 2003. Naar verwachting wordt deze zomer het 100e Cruyff Court geopend.