Leusden,
01
februari
2016
|
15:05
Europe/Amsterdam

Audi Sport TT Cup in 2016 ook naar Zandvoort

Na het succesvolle debuutseizoen in 2015 komt de Audi Sport TT Cup dit jaar ook naar Nederland. Tijdens het weekeinde van 15 tot en met 17 juli 2016 is de spectaculaire merkencup, waarin wordt gestreden met 24 identieke Audi’s TT, te gast op Circuit Park Zandvoort. Hier rijdt de Cup in het voorprogramma van de prestigieuze Duitse toerwagenserie DTM. In totaal staan er voor het tweede seizoen van de klasse zeven raceweekeinden met elk twee races op het programma.

Het eerste seizoen van de Audi Sport TT Cup was al een groot succes. Voor 2016 hebben zich in totaal 125 kandidaat-rijders (m/v) uit 36 landen aangemeld om in aanmerking te komen voor één van de twintig beschikbare startplaatsen. Daarnaast zullen vier auto’s worden ingezet voor telkens wisselende gastrijders.

Gevarieerd programma
Het seizoen 2016 start van 6 t/m 8 mei op de Hockenheimring in Duitsland, waar van 14 t/m 16 oktober ook de finale plaatsvindt. Mooi nieuws voor de klasse is de toevoeging van een optreden in het voorprogramma van de 24-uursrace op de Nürburgring in mei, een evenement dat altijd goed is voor zo’n 200.000 bezoekers. De Audi Sport TT Cup rijdt daar op het Grand Prix-circuit. De overige wedstrijden vinden plaats op de Norisring in Neurenberg, Circuit Park Zandvoort, wederom de Nürburgring en de Hungaroring nabij Boedapest.