Leusden,
01
april
2016
|
10:08
Europe/Amsterdam

Audi Sport levert vijftigste R8 LMS af

Niet alleen de Audi-productiemodellen, ook de competitie-uitvoeringen zijn populair. Deze week leverde Chris Reinke, die sinds 1 maart aan het hoofd staat van de klantensportafdeling van Audi Sport, het vijftigste exemplaar van de Audi R8 LMS - de raceauto volgens GT3-reglement - af aan het Duitse team Yaco Racing.

“Van dit model hebben we aanmerkelijk sneller het aantal van vijftig afgeleverde auto’s bereikt dan bij de voorgaande versie”, aldus Reinke. “In de sterk bezette GT3-markt, waar minstens tien automerken actief zijn, is dat een prestatie waarop alle medewerkers van Audi Sport customer racing trots mogen zijn.”

Succesvol vanaf het eerste begin
De Audi R8 LMS werd vorig jaar tijdens de Autosalon van Genève tegelijkertijd met de serieversie gepresenteerd. Beide versies hebben 50 procent van de componenten, inclusief de V10-motor, met elkaar gemeen. Het nieuwe model was vorig jaar gelijk al goed voor de overwinning tijdens de 24-uursrace op de Nürburgring-Nordschleife en de tweede plaats bij de 24 Uur van Spa-Francorchamps. In januari van dit jaar won het Belgische team WRT met een Audi R8 LMS de 24-uursrace in Dubai, de enige grote 24-uursrace met GT3-auto’s die Audi tot dan toe nog niet had gewonnen. Eind januari volgde de klassezege tijdens de 24-uursrace van Daytona.

Het team Yaco Racing, dat deze week de vijftigste R8 LMS in ontvangst nam, zet de auto dit jaar in tijdens de wedstrijden van de Duitse ADAC GT Masters. In de sterk bezette Duitse serie, die tijdens het weekeinde van 20 en 21 augustus ook op Circuit Park Zandvoort in actie komt, rijdt tevens onze landgenoot Christiaan Frankenhout met een Audi R8 LMS. Hij komt uit voor het team Car Collection.