Leusden,
22
juli
2016
|
09:00
Europe/Amsterdam

Audi Sport levert 200e Audi R8 LMS

Feest in Neckarsulm! De klantentak van Audi Sport heeft zijn 200e Audi R8 LMS racewagen voltooid. Audi is sinds 2009 betrokken bij de internationale GT3-raceklasse met een klantenauto en een wereldwijd verkoop- en servicenetwerk.

1 kilometer aan Audi’s R8 LMS
Als je alle 200 Audi’s R8 LMS achter elkaar zou zetten, ontstaat er een rij van bijna een kilometer. 136 exemplaren van de eerste generatie en 64 van zijn opvolger uit 2015 heeft Audi over de hele wereld afgeleverd. “We zijn trots op deze mijlpaal van 200 auto’s”, zegt Stephan Winkelmann, managing director van quattro GmbH, dat de auto’s ontwikkelt en produceert. “Met meer dan tien fabrikanten, waaronder veel premiummerken, is de GT3 zeer competitief in veel landen.”

Succesvol
De twee generaties Audi R8 LMS hebben samen 28 kampioenschappen wereldwijd gewonnen en bovendien 34 klassetitels, negen zeges in 24-uursraces en vier in 12-uursraces. De 200e Audi R8 LMS werd in juli gebouwd en gaat naar Montaplast by Land-Motorsport. Dit team van Wolfgang Land leidt na zes raceweekenden de ADAC GT Masters met het duo Christopher Mies (D) en Connor De Phillippi (VS).

Op één lijn
Het chassis van de Audi R8 LMS wordt geproduceerd bij de Böllinger Höfe-fabriek op dezelfde productielijn als de straatversie van de Audi R8. Ze zijn ook nauw verwant aan elkaar, aangezien de raceversie 50 procent van de onderdelen en samengestelde onderdelen van de straatversie gebruikt, inclusief de vrijwel ongewijzigde V10 FSI-motor.