23
juni
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi sponsort expositie topfotografenduo in Amsterdam

De nieuwe Audi A1 en fotografenduo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin hebben veel gemeen. Als het om auto’s gaat, is de compacte Audi ‘the next big thing’ en Van Lamsweerde en Matadin zijn dat op het gebied van fotografie – het duo werd door het toonaangevende vaktijdschrift American Photo opgenomen in de top 25 van beste fotografen wereldwijd. Van Lamsweerde en Matadin maken gebruik van geheel eigen, innovatieve technieken en komen daarmee tot een uniek en herkenbaar resultaat – iets wat ook voor de Audi A1 geldt.

Speciaal voor de introductie van de nieuwe Audi A1 heeft Audi een bijzonder magazine ontwikkeld: The Next Big Thing. De cover van deze unieke uitgave wordt gesierd door een foto van Van Lamsweerde/Matadin en ook in het binnenwerk is er aandacht voor het werk van het duo.Inez van Lamsweerde en Vinooh Matadin

Van Lamsweerde en Matadin werken al ruim 25 jaar samen. In 1992 verhuisden ze naar New York. In die tijd maakten de twee topfotografen al gebruik van computers om foto’s te bewerken. Dit is vandaag normaal, maar het viel destijds niet in de smaak - Van Lamsweerde en Matadin waren hun tijd ver vooruit. De expositie Pretty Much Everything die in FOAM fotografiemuseum in Amsterdam wordt georganiseerd, laat werk zien uit de afgelopen 25 jaar. Circa 300 foto’s (allemaal van verschillend formaat) weerspiegelen op (technisch) perfecte wijze de voorruitrevende manier van werken, maar ook de levens van Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin en hun gemeenschappelijke carrière. Meer informatie is te vinden op http://www.foam.nl.- Beelden moeten worden begeleid door het juiste onderschrift en de volledige copyrightvermelding:   

  Me Kissing Vinoodh (Passionately), 1999 © Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin   

  Anastasia, 1994 © Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin      

- Beelden moeten volledig worden gebruikt, zonder bij te snijden, over te printen of dimensies te wijzigen

- Beelden mogen slechts gebruikt worden ter promotie van de tentoonstelling Pretty Much Everything - photographs 1985-    2010 in Foam.