20
juni
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi sponsor Corbijn-expositie in FOAM fotografie museum Amsterdam

De Nederlandse fotograaf en kunstenaar Anton Corbijn heeft wereldwijd een legendarische status. Niet alleen door zijn indringende manier van fotograferen, maar ook vanwege zijn ontwerpen voor platenhoezen, zijn films en videoclips. De expositie Inwards & Onwards is het nieuwste fotografische project van Corbijn. Het is volledig gewijd aan enkele van de meest vooraanstaande én door Corbijn zelf bewonderde hedendaagse kunstenaars zoals Gerhard Richter, Alexander McQueen, Ike Turner, Iggy Pop, Peter Blake, Tom Waits, Bruce Springsteen en Karel Appel. Corbijn legde deze kunstenaars vast in een serie monumentale zwart-wit portretten die niet alleen opvallen door hun ingetogenheid en esthetiek, maar ook door de weloverwogen en exacte wijze waarop ze zijn gemaakt. En wederom blijkt dat de persoonlijke betrokkenheid van Corbijn bij de geportretteerde de kracht is achter elk portret.Officiële opening op 23 juni

De expositie Inwards & Onwards van Anton Corbijn in Foam wordt op 23 juni aanstaande officieel geopend door Prins Constantijn en Prinses Laurentien. Audi heeft zich als sponsor aan de tentoonstelling verbonden omdat er sterke parallellen zijn tussen Corbijn en het merk Audi. Gemeenschappelijke punten zijn een progressief karakter en een scherpe focus op design. Bovendien slaagt zowel Audi als Corbijn er in om vernieuwd te zijn én te blijven.

De intrigerende expositie Inwards & Onwards is tot en met 1 september te zien in Foam aan de Keizersgracht 609 in Amsterdam.