13
juli
2007
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi sponsor Bavaria Champ Car GP Assen

De Bavaria Champ Car Grand Prix markeert de terugkeer van het Champ Car-circus in Europa. De Champ Car-series zijn de Amerikaanse tegenhanger van de Formule 1: de bolides zijn dankzij topvermogens van 750 pk (minimaal) net zo snel, maar aangezien alle coureurs over identiek materiaal beschikken, moeten zíj het verschil maken. Dat lukt onze landgenoot Robert Doornbos bijzonder goed. Hij maakte dit seizoen een indrukwekkende entree in de koningsklasse van de Amerikaanse autosport. Dankzij vijf podiumplaatsen - waaronder één overwinning – staat hij eerste in het klassement tot nu toe.

Sportief op alle fronten
Audi heeft zich aan de Bavaria Champ Car Grand Prix verbonden omdat dit het belangrijkste en meest spectaculaire Nederlandse autosportevenement van het jaar is. Aangezien sportiviteit en hightech tot de ‘standaarduitvoering’ van alle Audi-modellen horen, vormt de eerste Champ Car Grand Prix in Nederland een perfect podium voor het merk dat onlangs nog voor de zevende keer de overwinning bij de legendarische 24 uur van Le Mans voor zich opeiste. Bovendien is Audi bijzonder succesvol in de spectaculaire Deutsche Tourenwagen Meisterschaft (DTM).

Voor de veiligheid
Audi is tijdens het Champ Car-weekeinde in Assen vooral zichtbaar doordat het de Safety Cars en Rescue Cars ter beschikking stelt. Vanwege het zorgvuldige veiligheidsbeleid worden Safety Cars in de Champ Car veel ingezet. Dat betekent dat er bij gevaarlijke situaties op of rond de baan altijd een Audi voor het veld uit rijdt. De medische staf kan bij eventuele calamiteiten snel ter plekke zijn doordat Audi ook krachtige Rescue Cars ter beschikking stelt.

Audi en Assen
Audi en het circuit van Assen zijn al jarenlang onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo organiseert Audi op het fraaie Drentse circuit al heel lang rijvaardigheidstrainingen (Audi Driving Experience) voor klanten. En ook tijdens ‘reguliere’ raceweekeinden staan er op het TT-circuit Audi’s klaar als Safety en Rescue Cars. Leuk detail daarbij is dat zowel het circuit als Audi zelf ‘iets’ met de aanduiding ‘TT’ heeft.