Leusden,
18
december
2015
|
11:59
Europe/Amsterdam

Audi sleept vijf prijzen in de wacht bij de Connected Car 2015 Awards

  • Audi wederom het meest succesvolle merk
  • Studiemodel Audi e-tron quattro concept wint ‘Nieuwe Mobiliteit’-klasse
  • Eerste plaatsen in de categorieën Navigatie, Infotainment, Internet en Multimedia

Audi is voor de derde achtereenvolgende keer het meest succesvolle merk bij de Connected Car Awards, georganiseerd door Auto Bild en Computer Bild. Het merk won in totaal vijf van de negen onderscheidingen, één meer dan in 2013 en 2014. Het Audi e-tron quattro concept studiemodel kreeg de eerste prijs in de ‘Nieuwe Mobiliteit’-categorie. Audi sleepte ook de eerste prijzen in de wacht in de categorieën Navigatie, Internet Integratie, Multimedia/Entertainment en Telefoon.

Met de integratie van Google-services won Audi in de Navigatie-categorie. De LTE Wi-Fi hotspot kreeg erkenning in de Internet Integratie-klasse en Audi’s techniek voor het verbinden en draadloos opladen van mobiele telefoons eindige op de eerste plek in de Telefoon-categorie. De zege in de Multimedia/Entertainment-categorie ging naar het 3D-sound van het Bang & Olufsen-audiosysteem. Tot slot kreeg de vooruitstrevende elektrische aandrijflijn van de Audi e-tron quattro concept de eerste plaats in de Nieuwe Mobiliteit-klasse.

Het is de derde keer dat Auto Bild en Computer Bild de Connected Car Awards presenteren. Experts van beide tijdschriften selecteren de kandidaten waarna de lezers op hun favorieten stemmen. De trofeeën worden in januari 2016 aan de winnaars uitgereikt tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas.